שחיתות של עוגה

ב

את המתכון המקורי קיבלתי מדודה שלי, מוניה.
שכבת שוקולד נדיבה וקטיפתית שהוספתי, הפכה את העוגה למושחתת במיוחד.

מדובר בעוגת שלוש שכבות, אבל היא קלה להכנה.

חומרים:

לבצק * 4 ביצים מופרדות
* חצי כוס סוכר
* 2 כפות קקאו
* 1.5 כפות קמח תופח.

למלית:
* שמנת מתוקה להקצפה
* כפית סוכר (דודתי שמה במקור חצי כוס סוכר)
* גביע גבינה 9% (אפשר שניים למי שאוהב מעט חמיצות בעוגה ואפשר גם 5%)
* 1 פודינג וניל אינסטנט
* שלושה רבעים כוס חלב (או כוס חלב אם משתמשים בשני גביעי גבינה).

לציפוי:
* 200 גרם שוקולד מריר 70% קקאו
* שמנת מתוקה להקצפה
אופן ההכנה:

לשכבת הבסיס: מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכניסים למיקסר ומקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב. מוסיפים את החלמונים ומערבבים. מוסיפים את הקמח והקקאו. אופים כ-15 דקות, עד שקיסם שנכנס לעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים. בשלב הזה העוגה שתפחה תצנח לעובי של עד 1 ס"מ.

המילוי – מקציפים שמנת, סוכר, פודינג וחלב לקבלת קרם אוורירי. מוסיפים גבינה וממשיכים לערבב. עד להטמעה. שופכים על הבצק המצונן.

הציפוי – במקור: ממיסים 100 גרם שוקולד מריר עם מעט חלב וקוביית חמאה. מוסיפים חלמון, חצי כוסית קוניאק ומעט קפה נמס, מצננים מעט ומורחים על העוגה.

אופציה 2: ממיסים 200 גרם שוקולד ושמנת מתוקה בזהירות לא לשרוף את השוקולד. מורחים על המלית.

מצננים היטב במקרר כמה שעות לפני הגשה. עדיף אפילו יום להתייצבות העוגה והטעמים.

4 תגובות הוסף תגובה

  1. אלי ליבנה הגיב:

    שובר דיאטות מקצועי

  2. מבקרת חוזרת הגיב:

    חטא ששווה כל ביס

  3. סמדר הגיב:

    שלום אורה,
    אני מעוניינת לדעת מה גודל התבנית.
    תודה.
    סמדר.

    1. Ora Coren הגיב:

      קוטר 24 ס"מ.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s