פיצה ריחנית, עסיסית וכחולה

ב

פיצה ריחנית וססגונית שיוצאת מהתנור מצליחה תמיד לקרב לבבות.  כבר כשהריחות מסתננים מהתנור כולם מתכנסים סביב השולחן וכשסוף סוף הכלה מופיעה, היא תמיד מתקבלת בקריאת "וואו!" גדולה. כיוון שמדובר בפיצה XL, ניתן לשלב בה טעמים לפי בחירה ולתת לכל אחד את מה שהוא הכי אוהב, בלי להתפשר. השוס הגדול: רוקפור עם אגוזי מלך. השמחה זורמת מצויין עם בירה קרה. סלט ירוק ליד הופך את המנה הגדולה לארוחה. 

חומרים:

לבצק:
* 2 כוסות מים פושרים
* חצי כוס שמן זית
* 2 כפיות מלח
* 2 כפיות סוכר
* חמש ורבע כוסות קמח פוקאצ'ה (או 5 כוסות קמח רגיל)
* 25 גרם שמרים  טריים (או שקית שמרים יבשים =  11 גרם)

לרוטב:
* שמן זית
* 2 בצלים
* 1.5 ק"ג עגבניות (רצוי שרי, אפשר לשלב עם עגבניות חממה, או רגילות)
* חצי ראש שום
* פלפל חריף טרי
* צרור בזיליקום
* מלח, פלפל, סוכר

לתוספות:
* 200 גרם גבינת רוקפור (לכיסוי חצי מהפיצה)
* 50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
* חצי פלפל מכל צבע – אדום, ירוק, צהוב
* פטריות  שמפיניון חתוכות גס
* גבינת עיזים
* 200 גרם גבינת עמק מגוררת
* 150 גרם פרמזן מגוררת.

אופן הכנה:

הבצק: מכניסים למיקסר את כל החומרים עם חצי מכמות המים (כוס אחת). מתחילים ללוש
ומוסיפים בהדרגה את החצי השני של המים (הכוס השניה, או חלק ממנה) עד לקבלת בצק שאינו
נדבק לידיים. מפזרים מעט קמח על משטח העבודה, מוציאים את הבצק ולשים ידנית מעט לוודא שהבצק אחיד. מחזירים לקערת המיקסר, מכסים במגבת ומשאירים לתפוח להכפלת הנפח,  30-60 דקות  (זמן ההתפחה בחורף ארוך יותר).

הרוטב: מחממים שמן זית במחבת עמוקה. קוצצים בצל, פלפל חריף ושום ומטגנים. חותכים עגבניות לחתיכות קטנות כמו לסלט ומוסיפים. מתבלים במלח, פלפל וסוכר (אני מוותרת על הפלפל השחור ומסתפקת בפלפל החריף). מוסיפים חצי כוס מים חמים ומערבבים. לפי הצורך מוסיפים בהמשך עוד מים למנוע הסמכת יתר של הרוטב כתוצאה מהתאדות נוזלים. מבשלים כ-15 דקות עד שמתקבל רוטב הומוגני עם חתיכות עגבניות. הרוטב צריך להיות מספיק נוזלי כדי שיישפך על הבצק, אך לא מיימי. בדומה לרוטב של עגבניות מרוסקות מקופסה (מאוד לא מומלץ להתפתות ולהשתמש לפיצה בעגבניות מרוסקות מקופסה. ההבדל בטעם בין השימורים לרוטב הביתי הוא של שמים וארץ ו-20 דקות עבודה בלבד). לאחר שהרוטב מוכן מסירים מהאש, מוסיפים צרור עלי בזיליקום קצוצים דק ומערבבים.

ההרכבה: מחלקים את הבצק לשניים. חצי מרדדים וחצי שומרים בפריזר לפעם הבאה. את החצי שמרדדים (המקצוענים יכולים למתוח אותו בהנפות מסובבות באויר) ניתן להגדיל למימדים של תבנית תנור מלבנית, כמעט לרוחב של 90 ס"מ. מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה ומניחים מעליה את הבצק. מחוררים, כדי שלא יתנפח באפיה.

שופכים מעל הבצק את הרוטב בשכבה נדיבה אחידה. צריך לקחת בחשבון שהוא מתאדה בתנור ומצטמצם. מעליו מפזרים את התוספות לפי בחירה. מעל לרוקפור מפזרים את האגוזים. אני מפרידה בין אגף הרוקפור לגבינת העיזים כדי לתת לכל אחת את הכבוד הראוי.

מעל לחגיגת הצבעים מפזרים פרמזן ועמק מגוררות.

אופים בתנור שחומם ל-200 מעלות 15-20 דקות, או עד שהבצק מזהיב והגבינות מבעבעות.
לשמור לא לחרוך את הגבינות.

בתאבון!

5 תגובות הוסף תגובה

  1. דלית ירדני הגיב:

    אורה, את ממש יצירתית ! הצילומים מרהיבים. תענוג לקרוא.

  2. Ora Coren הגיב:

    תודה רבה. חופשה זה מתכון טוב ליצירתיות. כמו כל דבר טוב, גם היא מגיעה לסיום. הצילומים המרהיבים של בתי, לי קורן.

  3. Sabin Shterenberg הגיב:

    מדהים ואו אין לי פשוט מילים נראית פיצה מהסרטים רק מהתמונה נוזל הריר.

  4. הטועמת הגיב:

    בשבילי, אגוזי המלך הם השוס העיקרי! בחיים לא היתי חושבת על זה לבד… זו חווית פיצה חדשה!

    1. הטועמת הגיב:

      וזה לאחר שטעמתי כמובן 🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s