עוף עם פירות – לא רק בטו בשבט

ב

את המנה הזו התחלתי להכין כשהייתי מביאה את חלקי לארוחות החג במשפחה, בפסח ובראש השנה. כך היא זכתה למעמד של "המנה החגיגית", אף שהרחבתי את ההיצע מידי פעם גם לארוחות שבת. העוף בדבש ופירות מיובשים קיבל באחרונה גיוון  פיקנטי של צ'ילי, שמותיר עיקצוץ מפתיע על הלשון אחרי הטעם המתוק.
הפירות היבשים האפויים משמשים גם תוספת למנה העיקרית ומתמודדים בכבוד מול כל מנה אחרת של ירק מבושל. חמותי היתה תמיד מלקטת את הפירות האפויים שנותרו ואומרת, שאפשר לאכול אותם כמו לפתן לקינוח.

המצרכים:
* 10 רבעים של עוף חצויים
* חצי כוס דבש
* חצי כוס רוטב סויה
* רבע כפית שבבי צ'ילי
* 5-6 טבעות צ'ילי טרי (אם מוותרים על השבבים מגדילים את המרכיב הזה)
* 5 שיני שום קצוצות
* 25 שזיפים מיובשים ללא חרצנים
* 100-150 גרם תפוחי עץ מיובשים, או 4 תפוחי עץ  (גרנד סמית, או פינק ליידי).
* חופן נדיב חמוציות
* 2-3 תפוזים למיץ
* מלח

אופן ההכנה:
בקערה שיכולה להכיל את כל נתחי העוף מכינים מרינדה מדבש, רוטב סויה, מלח, שבבי צ'ילי וצ'ילי טרי. מוסיפים שום, שזיפים, תפוחי עץ  מיובשים ומיץ תפוזים (אם משתמשים בתפוחי עץ טריים, אלה יתוספו בהמשך, בסידור בתבנית לקראת הכניסה לתנור). מערבבים היטב.
מכניסים את חלקי העוף לקערה ודואגים שכל אחד יכוסה במרינדה. מכניסים למקרר לשעה לפחות.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מסדרים את חלקי העוף בתבנית גדולה, או בשתי תבניות, שצד העור כלפי מטה. מפזרים ביניהם את השזיפים והתפוחים, יוצקים מעליהם את המרינדה ועוטפים בנייר כסף. מכניסים לתנור ל-45 דקות.
מוציאים את התבנית, מסירים את נייר הכסף, מגבירים את החום ל-200 מעלות, הופכים את חלקי העוף עם העור כלפי מעלה , יוצקים עליהם מהרוטב שבתבנית ומחזירים את הכל להמשך אפיה למשך 10-15 דקות, עד להשחמת העוף.

הגשה: עם פירה, או אורז לבן

7 תגובות הוסף תגובה

  1. הטועמת הגיב:

    מנה מושלמת, גם רצינית, גם בשרית, גם מתוקה, והולכת מצוין עם כל תוספת – פירה או אורז וכד'. אני מעדיפה בלי החריף 🙂

  2. מבקרת חוזרת הגיב:

    מנה נפלאה. וכשנשאר רוטב – לפזר מהר על אורז, וממשיכים להנות מהגורמה…

  3. נורה הגיב:

    אורה, האם אפשר להוסיף תפוחי אדמה/בטטות למתכון?

    1. Ora Coren הגיב:

      לא ניסיתי, אבל נראה לי שכן. אם אלה תפוחי אדמה, הייתי מוסיפה אותם למרינדה ומניחה ראשונים בתבנית, ועליהם את העוף. בטטה עלולה להימעך מתחת לעוף, אז הייתי מוסיפה אותה בתפזורת מעליו או לידו. גם היא יכולה להינות קודם ממסאז' במרינדה. בהצלחה!

      1. נורה הגיב:

        תודה!

      2. Ora Coren הגיב:

        את תפוחי האדמה צריך לחתוך לגודל בינוני (שש חתיכות לתפו"א בינוני)
        כדי שיספיקו להתרכך עד שהעוף יהיה מוכן

      3. נורה הגיב:

        סבבה, תודה רבה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s