קרם גבינה, תותים ופירות יער – קינוח אישי בכוס

ב

זה קינוח מהיר ומשובח, שיכול להחליף עוגת גבינה שהכנתה מורכבת יותר. כיוון שמדובר בקינוח אישי בכוס קוקטיל – הוא גם אלגנטי. עדיף להכין אותו מפירות טריים, אולם בהעדר פטל בחורף, או תות שדה בקיץ, אפשר להשתמש בפירות קפואים. אפשר לגוון בפירות אחרים לפי העונה. עדיף לקחת את הפירות שבשיא עונתם, לא כאלה שהיו בקירור חצי שנה ואיבדו את הטעם המקורי.
פירות יער קפואים ניתן להשיג כמעט בכל מרקול במקרר הקפואים, בדרך כלל ליד גביעי תרכיזי פירות קפואים ומרוסקים של פריגת.
הפירות הקפואים בדרך כלל חמוצים מאוד. מוצע לפני שילובם במנה, להשרות אותם בליקר מתוק ולהוסיף להם סוכר, על פי הצורך.
אפשר להמיר את הגבינה שהשתמשתי בה במסקרפונה. הקינוח ייצא יותר עשיר ופחות קליל.


חומרים לכ-10 מנות:
* 2 גביעי גבינה לבנה 5%
* 1 שמנת להקצפה 38%
* תמצית וניל (עד כפית)
* רבע כוס סוכר
10 ביסקויטים שבורים (פתי בר, או קסטה)
* תותים שטופים וחתוכים מסלסלת תות שדה קטנה
* פירות יער  לפי הטעם (פטל, חמוציות, אוכמניות)
* מעט סוכר וליקר מתוק, לפי הטעם, לשידרוג טעם הפירות הקפואים.
* 10-15 ביסקויטים פשוטים

אופן ההכנה:
משרים את הפירות במעט ליקר מתוק וסוכר, לפי הצורך. ניתן לטעום אחרי כ-20 דקות ולשפר טעמים. לערבב בעדינות עם האצבעות ולשמור שלא יימעכו.
מקציפים שמנת מתוקה עם כף סוכר.
בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה עם שאר הסוכר והוניל.
מאחדים את השמנת המוקצפת והגבינה בדרך זו: כדי להשוות מירקמים (השמנת קלה, הגבינה כבדה) מעבירים שליש מתערובת השמנת לגבינה ומערבבים. מוסיפים את שאר השמנת ומשלבים אותה בתנועות קיפול, ממרכז הקערה למעלה ולדופן, כדי לא לשבור את הנפח.
מצננים במקרר כשעה כדי שהקרם יתייצב.

הרכבת המנה:
בצלוחיות או כוסות אישיות, רצוי שקופות, מניחים את קרם הגבינה עד גובה שליש מהכלי. מוסיפים תותים חתוכים ומעט פירות יער. נועצים בקרם ביסקויט שבור לחתיכות גסות (בגודל ביס). מוסיפים מעל קרם גבינה עד לגובה הרצוי. מפזרים מעל תותים חתוכים ופירות יער. במקרה שהקרם רך מידיי (תלוי בגבינה) הפירות עלולים לשקוע, לכן עדיף להוסיף אותם רגע לפני ההגשה ולשמור את המנה במקרר עד להגשה.

2 תגובות הוסף תגובה

  1. מבקרת חוזרת הגיב:

    כה פשוט וכה מתוק! ללקק את הצלחת.

  2. הטועמת הגיב:

    הכנתי. יצא טוווווב!
    הבעיה שקשה לעצור את האכילה, עד שהכל נגמר…
    אגב, מתאים לפסח 🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s