בשר צלוי על מצע שעועית צבעוני

ב

צריך להיות מוכשר במיוחד כדי להרוס נתח של פילה בקר, או סינטה. לכן, הם מתכון שההצלחה בו מובטחת. אפשר להסתפק בבשר מיושן (שהוא למעשה קפוא שהופשר), שמחירו נמוך יותר מזה של בן דודו הטרי, וטעמו עדין משובח. 
שיטת הצליה הביתית המועדפת עלי היא סגירתו של נתח שלם מכל הכיוונים על מחבת ברזל משומנת קלות. לאחר הסרה מהאש וכמה דקות של מנוחה שמשמרת את העסיסיות בנתח, פורסים אותו, וכל אחד יכול לקבל חלק לפי מידת העשיה האהובה עליו: חצי עשוי בחלק המרכזי העבה, עשוי לגמרי בקצוות הדקים יותר. וכשהבשר טוב, התיבול שלו יכול להיות מינימלי – מסאז' עם מעט פלפל שחור ומלח ושמן זית.

הערה: בתמונות פוזר מעל המנה אורז קלוי וגרוס. לאחר בדיקה חוזרת התוספת הוחלפה בבוטנים קלויים קצוצים, הכלולים במתכון.
 

מצרכים:
* 450 גרם סינטה (היינו שלוש סועדות)
* 200 גרם שעועית צהובה
* 200 גרם שעועית ירוקה
* שמן זית לטיגון
* 100 גרם בוטנים קלויים וקצוצים, ללא קליפה (לא חובה)
* מלח, פלפל

אופציה לרוטב:
*2 כפות רוטב סויה
* כף גרידת לימון
* כף סוכר

אופן ההכנה:
הבשר:
מתבלים במעט מלח ופלפל שחור את נתח הבשר, מזליפים מעט שמן זית ועושים לנתח מסאז' קצר עם כל החומרים. עוטפים ומשאירים במקרר לשעה. מוציאים מהמקרר לפחות חצי שעה לפני ההכנה.
מחממים מחבת, עדיפות למחבת ברזל, או ווק. משמנים קלות ומניחים את הנתח. לא מזיזים אותו דקה-שתיים, והופכים רק כשהוא נפרד בקלות מהמחבת ולא מראה סימני הידבקות אליה. חוזרים על הפעולה עד שהנתח סגור מכל הכיוונים. בשלב זה הנתח הוא מדיום-רר באמצע ומדיום-עשוי כהלכה בקצוות. השארת הנתח זמן רב יותר תהפוך אותו לעשוי היטב, מצב שדי ייבש אותו.
מוציאים מהמחבת ומניחים בצד, עטוף בנייר כסף לשמירת החום. לאחר כ-20 דקות פורסים למנות אישיות.
השעועית:
קוצצים את הקצוות, שוטפים ומכניסים לסיר עם מים רותחים מומלחים. משאירים 45 שניות לחליטה בלבד. מוציאים ושוטפים במי ברז קרים. מכניסים לקערה עם מים קרים (אפשר להוסיף קוביות קרח) לעצירה מלאה של הבישול ולשמירת הפריכות והצבע.
לקראת ההגשה מוציאים מהמים ומיבשים. מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים 10 שניות את השעועית. מערבבים את חומרי הרוטב, שופכים למחבת ומערבבים עוד 1כמה שניות עד שהטעמים מתמזגים. עדיף לשמור על השעועית פריכה. ככל שתשהה יותר במרחבת, תהפוך סמרטוטית.

הגשה:
מניחים ערימה של שעועית מעורבת על צלחת, מעליה מניחים פרוסות בשר ומעל מפזרים בוטנים קלויים קצוצים.
מתאים עם אורז כתוספת.

3 תגובות הוסף תגובה

  1. הטועמת הגיב:

    ממממממ יאמיייייי! מתחשק לנגוס במסך

    1. מבקרת חוזרת הגיב:

      לגמרי. איזה מתכון

  2. בשלנית מתחילה הגיב:

    טעמתי והופתעתי – מנה חלומית. מי ידע ששעועית יכולה להיות כל כך טעימה??
    והבשר, נפלא. תודה!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s