לימונצ'לה של עוגה – עוגת לימון עם טעם של פעם

ב

הלימונצ'לה היא עוגת לימון, מושלמת ליד כוס קפה בבוקר, והתשובה המדוייקת לקפה של בין ערביים. יש בה ניחוח של בית של פעם, ואפשר להגיש אותה עם סירופ לימון
שמלחלח אותה מלמעלה ומלמטה ומותיר עקבות של קליפות לימונים.

מתכון העוגה לקוח מתכנית הטלויזיה בערוץ האוכל של הקונדיטור דודו אוטומזגין.
העוגה משובחת גם ללא תוספת הסירופ, שהיא יוזמה שלי. אם מוסיפים סירופ, רצוי מאוד להקטין
את כמות הסוכר שבעוגה, כפי שיוסבר להלן.

מצרכים:
220 גרם קמח (1.5 כוסות ועוד כף)
50 מ"ל מיץ לימון (משני לימונים בינונים)
שקית אבקת אפיה (10 גרם, כף)
150 גרם חמאה מומסת
1 כוס סוכר (200 גרם) – או 160 גרם סוכר, אם מוסיפים סירופ סוכר
4 ביצים מופרדות (לחלמונים וחלבונים)
100 מ"ל שמנת חמוצה, או יוגורט (חצי גביע)
גרידה משני לימונים

לציפוי:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
גרידה מאורכת מלימון בינוני, עדיפות לירוק (ליים).



אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.

ממיסים את החמאה: במיקרו – לכוון לחצי דקה וכל פעם להוסיף עוד חצי דקה, עד להמסה. אפשר להמיס חלקית,להוציא ולערבב ידנית את השאר עד להמסה מלאה. לחלופין, אפשר להמיס בבן מארי (בתוך כלי, שמונח על סיר עם מים רותחים).

מפרידים חלמונים מחלבונים. איך? אני מכינה קערת מיקסר ושתי צלוחיות, אחת לחלבון כתחנת ביניים בדרכו לקערת המיקסר, שניה לחלמונים. הכל חייב להיות נקי לחלוטין ויבש, ללא טיפת מים. מים, כמו שומן, גורמים לחלבון לא להפוך לקצף.
מפרידים ביצה אחת, לשתי הצלוחיות. את החלבון מעבירים לקערת המיקסר. חוזרים על הפעולה עם כל ביצה. למה להעביר כל חלבון מצלוחית לקערה ולא ישר לקערה? כי אם הביצה האחרונה לא תופרד יפה והחלמון "ייפצע" ואפילו רק טיפה ממנו תיזלוג לחלבונים, היא תהרוס את כל החלבונים שהצלחנו להפריד. לא חבל? בכל מקרה, אם ביצה אחת מתבלגנת בצלוחית, אפשר לשמור אותה בקירור לחביתה של הערב, או של מחר בבוקר – ולהשתמש להמשך ההפרדה בצלוחית נקיה נוספת.

אחרי שהפרדנו, מקציפים את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר. מעבירים את הקציפה להמתנה קצרה לקערה אחרת. לא מומלץ להמתין עם חלבונים מוקצפים יותר מידיי זמן. ניתן להמשיך להכין את בלילת העוגה בקערת המיקסר ללא שטיפה, גם אם יש בה שאריות חלבונים.
שמים בקערה את החלמונים ויתרת הסוכר. מקציפים לקצף תפוח צבע צהוב בהיר. מוסיפים בהדרגה חמאה מומסת ואחריה את שאר החומרים: מיץ לימון, גרידת לימון, שמנת או יוגורט, קמח מעורבב עם אבקת אפיה.

מקפלים את החלבונים המוקצפים בתערובת העוגה. איך? משווים מירקמים. החלבונים אוריריים יותר, התערובת עם החלמונים והקמח כבדה יותר. מעבירים רבע מהחלבונים לתערובת העוגה ומערבביםתוך שבירת הקצף בתערובת. בדרך זו התערובת הופכת יותר אורירית.
את יתרת החלבונים מוסיפים בתנועות עטיפה עגולות, מתחתית הקערה במרכז לכיוון הצדדים למעלה. מוודאים שלא נותרים גושי קצף לבנים.
מרפדים תבנית מאורכת בנייר אפיה, יוצקים את התערובת, אופים כ-45 דקות,
עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.
– מוציאים ומצננים –

הסירופ:
מבשלים מים וסוכר עד שהסוכר נמס, מוסיפים גרידת לימון,
ממשיכים לבשל עוד כמה דקות עד שנוצר נוזל שקוף.
מצננים מעט ויוצקים על העוגה. הסירופ נספג ומלחלח אותה.
גרידת הלימון נותרת כקישוט טעים למעלה.

אפייה נעימה!

3 תגובות הוסף תגובה

  1. הטועמת הגיב:

    הזלתי ריר כבר מהתמונות 🙂 אני מטורפת על עוגות לימוניות! זאת משובחת!

  2. אופה ברגעים אלו :) הגיב:

    להשתמש בקמח תופח או רגיל?

  3. אופה ברגעים אלו :) הגיב:

    אה בעצם יש אבקת אפיה… לא משנה!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s