לימון כבוש – הכי פשוט וכל כך טעים

ב

זה המתכון הכי קל ומהיר שתמצאו ברשת להכנת לימון כבוש. הוא משדרג הכל – מסנדביץ' טוניסאי ועד עוף ברוטב יין לבן. המתכון הזה עלה  לאויר לבקשתה של אלה ידידתי.


מצרכים:
לימון
מלח גס
שמן זית
חופן בזיליקום קצוץ לרצועות דקות
4 שיני שום גדולות
הכנה:
פורסים את הלימון לטבעות בעובי עד חצי סנטימטר. מניחים בכלי איחסון (מזכוכית, או פלסטיק, אני השתמשתי בכלי פלסטיק פשוט, כזה שקונים בו זיתים, למשל) שכבה אחת של פלחי לימון ועליה בוזקים מלח בנדיבות. לדוגמה, כף מלח לשלושה פלחים נאים. חוזרים על הפעולה של המלחת כל שכבה עד שמסיימים עם  הלימון. בין השכבות טומנים שום ובזיליקום. לי יש בעציץ בזיליקום מסוג לא שגרתי, לכן העלים בצילום קטנים. אפשר להשתמש בעלים רגילים ולחתוך למשל לשיפונאד (שערות). אפשר כמובן להוסיף, אבל לא להגזים, כדי שלא ישתלטו על הטעם.
מכסים בשמן את כל פרוסות הלימון. משאירים בחוץ כמה שעות.
אחרי חמש שעות הלימון החל לשנות את טעמו ולספוג את שאר הטעמים בסביבה. התחלתי את ההכנה בעשר בבוקר, בשבע בערב הוא כבר שידרג מנת עוף חמה. כעבור יומיים הטעם הגיע לשיאו – ונשמר במקרר באותו כלי פשוט, כמה שבועות.

3 תגובות הוסף תגובה

  1. בשלנית מתחילה הגיב:

    תודה לאלה שבזכותה עלה המתכון הזה 🙂

  2. ניר הגיב:

    אורה, פרוסות הלימון טעימות, אך טיפה קשות. כמו-כן, יצא מלוח מאוד. אני חושב שעדיף להמליח כל שכבה שלישית או אולי רק את תחתית הכלי. השום היה גם הוא קצת נא, זה נורמלי? חוץ מזה היה טעים מאוד.

    1. Ora Coren הגיב:

      לניר, השום אמור לתת טעם לשמן וללימון, לא למאכל. עם זאת, אחרי כמה ימים הוא פחות נא. אם הפרוסות דקות הן מתרככות מהר. כמה ימים נוספים בכלי יעזרו להתרכך. את פרוסות הלימון אני שוטפת מהמלח לפני שימוש. לא ניסיתי את ההצעה שלך. אשמח לעדכון אם היא תיבדק.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s