ברוסקטה – עגבניות, או חציל?

ב

אורה קורן - ברוסקטה - עגבניות או חציל

הברוסקטה היא פרוסת קלי (טוסט) שעליה מעמיסים כל טוב ועל הכל מטפטפים שמן זית בנדיבות גדולה. אפשר להסתפק בקליית פרוסת לחם בטוסטר קופץ, ואפשר לשדרג: לפני הקליה לזרזף עליה שמן זית ואחרי הקליה לשפשף את הקלי בחצי שן שום עם הצד החתוך.
הפעם בחרנו בברוסקטה עגבניות ובברוסקטה חציל.

אורה קורן - ברוסקטה - עגבניות או חציל

אורה קורן - ברוסקטה - עגבניות או חציל

מצרכים ל-4 מנות:
4 פרוסות לחם, או בגט חתוך באלכסון.

לעגבניות:
2 עגבניות קטנות-בינוניות (עגבניה למנה)
צרור עלי בזיליקום בנפח דומה לנפח העגבניות
2 שיני שום כתושות
1-2 כפות שמן זית
מלח, פלפל

לחציל:
1 חציל קטן-בינוני (לבחור חציל קל, כדי שלא יהיו לו גרעינים רבים)
4 כפות טחינה גולמית
3 כפות סילאן (או דבש)
מלח, פלפל

אופן ההכנה:

קלי: פורסים פרוסה למנה. מזליפים מעט שמן זית וקולים בטוסטר קופץ. אם מכינים כמות גדולה, אפשר לקלות בתנור בחום גבוה  כמה דקות. לפרוסה עם שמן נטיה להישרף מהר, אז יש להשגיח. לאחר הקליה מקרצפים את הפרוסה בחצי שן שום, עם הצד החתוך ממנו ניתן להפיק את הטעם.

עגבניות: חותכים את העגבניות לקוביות קטנות קרוב להגשה. פורסים את עלי הבזיליקום לשערות (שיפונאד). מערבבים עגבניות, בזיליקום, שום, שמן זית, מלח ופלפל. אם נראה שיש יותר מידי בזיליקום, – כך זה צריך להיות.
מניחים פרוסה בצלחת, יוצקים מעל כמות נדיבה של עגבניות, מזליפים מעל שמן זית.

חצילים: מחממים תנור לחום מירבי. מרפדים תבנית קטנה בנייר אפיה. שוטפים את החציל, מנגבים ומנקבים (להוצאת האדים באפיה). מכניסים לתנור עד שהקליפה משחירה ומתקשה מעט ולמעשה, עד שהחציל רך מאוד.
לחלופין, אפשר לעטוף את החציל בנייר כסף ולקלות על הגז, על להבה ישירה, תוך סיבוב החציל כל כמה דקות. הקליה צריכה להיות ממושכת, עד שמרגישים שהחציל רך מאוד מבפנים.
פורסים את החציל עם הקליפה לשניים ומצננים מעט. גורפים את בשר החציל, ללא הקליפה, ומניחים חצי חציל על פרוסת קלי. מעל מזליפים קווי טחינה גולמית ומעליהם קווי סילאן. אפשר לקשט בעלי פטרוזיליה קצוצים.

אורה קורן - ברוסקטה - עגבניות או חציל

אורה קורן - ברוסקטה - עגבניות או חציל

תגובה אחת הוסף תגובה

  1. לי הגיב:

    אז רק שתדעי שהכנתי לנו הערב את שתי הגרסאות, יצא טעים ממש!! היית מאמינה? אני הכנתי חציל מרצוני החופשי ועוד נהניתי ממנו 🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s