הקילימנג'רו: ההר, הקרח והלבה – נשיקות בקצפת, תותים ורוטב פירות יער

ב

קינוח מפנק, קל ומלווה בקריאות התלהבות שמסתיימות בגרגורי תענוג. יאמי של ממש. נשיקות אפויות 2.5-3 שעות, מעליהן הר של קצפת ומעליו וסביבו תות שדה ורוטב פירות יער. כמות הסוכר בנשיקות הופחתה פלאים יחסית למתכון הקלאסי שלהן וכך הפכו למעדן גם לכאלה שלא אוהבים את הנשיקות הנמכרות במעדניות. לזכר הימים בהם  פיסגתהר הגעש האפריקאי היתה מכוסה קרחונים.

אם מתזמנים את הכנת הקינוח עם פשטידה, אפשר לנצל היטב את החלמונים שנותרים מחוץ למשחק.

אורה קורן קילימנג'רו, ההר המושלג - נשיקות בקצפת, תותים ורוטב פירות יער

מצרכים (ל-7 קציפות זוגיות, נדיבות או ל-14 אישיות):
לקציפות:
3 ביצים (רק חלבונים) גדולות
100-120 גרם סוכר דק
60 גרם פיסטוקים או אגוזי לוז קצוצים (לא חובה)
2 כפיות חומץ (התמשתי בחומץ תפוחים שהוא מתוק)

מעל:
500 גרם שמנת להקצפה 38%
2-3 שקיות סוכר וניל
2 טיפות מי ורדים (לא חובה)
500-700 גרם תותים
2 כוסות פירות יער (אוכמניות, או פטל שחור)
10 כפות סוכר
4 כפות יין מרסלה (או אדום חצי יבש) – לא חובה

אורה קורן קילימנג'רו, ההר המושלג - נשיקות בקצפת, תותים ורוטב פירות יער 2אורה קורן קילימנג'רו, ההר המושלג - נשיקות בקצפת, תותים ורוטב פירות יער 3

אופן ההכנה:
לתותים: לשטוף, לחצות, להשרות ב-4 כפות סוכר עם המרסלה.
לנשיקות:
בקערת מיקסר נקייה ויבשה (ללא טיפת מים, או שמן, או חלמונים) עם מטרפה נקיה לגמרי מקציפים את החלבונים. הנקיון חשוב, כי מעט מים, או שמן הורסים את הקציפה. כשהקצף מתרומם מוסיפים בהדרגה את הסוכר. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים חומץ ומים בהדרגה. הקצף צריך להיות חזק.
מפזרים מעל את הפיסטוקים או האגוזים הקצוצים ומקפלים בעדינות.
מניחים נייר אפיה על תבנית. לוקחים עם כף כמות נדיבה של הקצף ומסדרים על נייר האפיה בצורה אקראית אליפסות עם שקערורית באמצע. החלק הנמוך בשקערורית צריך להיות לפחות כחצי סנטימטר מהנייר, כדי שניתן יהיה להסיר את ה"נשיקה" מהתבנית. במקומות אחרים, מסביב, אפשר ואפילו רצוי להשאיר אותה בגבהים שונים במקומות שונים. אין צורך ליצור עובי מסויים, או בסיס ודפנות מסודרים. האקראיות היא העניין.
מכניסים לתנור שחומם ל-120 מעלות למשך 2.5-3 שעות. הנשיקה יוצאת לבנה מבחוץ ובצבע בז' בפנים, יבשה לחלוטין.
לקצפת:
מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר וניל.
לרוטב: מרסקים בבלנדר את הפירות עם המרסלה, מוסיפים את הסוכר  (כ-6 כפות) וטועמים. אם צריך עוד סוכר – להוסיף לפי הטעם. מעבירים דרך מסננת דקה להוצאת הגרגרים. אם הרוטב נוזלי מידיי – לצמצם על מחבת, או בסיר. בצמצוםלזכור, שבסוף מומלץ להוסיף לו גם את הנוזל שנוצר בקערת התותים.
הרכבת המנה: מניחים בצלחת את הנשיקה. מעל מניחים בנדיבות מהקצפת. מעליה מפזרים חצאי תותים. מוסיפים את המיץ שנשאר מהתותים לרוטב, מערבבים ויוצקים מעל לכל המנה.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s