שקשוקת תרד לבנה

ב

חיפשתי משהו מהיר לארוחת ערב. פתחתי את המקרר. ראיתי תרד שחיכה להיכנס לרביולי – תכנית שטרם מומשה, שמנת מתוקה עמידה שכמעט תמיד ניתן למצוא אצלי ועגבניות שרי עייפות, שאריות מהטריפל פיצה. המסקנה המיידית היתה: שקשוקת תרד לבנה, מהירה ויחסית בריאה.

2013-01-13-18-27-59

רכיבים:
חופן עלי בייבי תרד
רבע כוס שמנת להקצפה 38%
חצי בצל
שלוש שיני שום
מעט צ'ילי פרוס לעיגולים (לאוהבי החריף, לא חובה)
8 עגבניות שרי חתוכות לרבעים, או חצאים (תלוי בגודל)
ביצה
שמן זית
מלח, פלפל
פרמזן מגוררת

317920_4468404823127_431170540_n

אופן הכנה:
פורסים את הבצל לחצאי טבעות
מקלפים ופורסים את השום לפרוסות דקות
מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים להזהבה.
מוסיפים את התרד ומטגנים מעט. מוסיפים את השום, הצ'ילי והעגבניות וממשיכים לערבב.
יוצקים מעל את השמנת. כשהיא מתחילה לרתוח שוברים מעליה את הביצה. מתבלים במלח, פלפל.
משהים עד שהביצה מוכנה. מפזרים פרמזן מגוררת. אפשר לכסות במכסה להאיץ את התגבשות החלבון, אבל רצוי להימנע מהתגבשות החלמון. אחרת, איך תטבלו את הלחם?

2 תגובות הוסף תגובה

  1. הטועמת הגיב:

    אני כל כך אוהבת את המתכונים שלך!!

    1. Ora Coren הגיב:

      תודה רבה!

כתיבת תגובה