חזה עוף ברוטב מרסלה וציר עוף

ב

חזה עוף חצוי, מטוגן קלות ואפוי. מנה קלה, מינימליסטית ומהירה.  ההשראה הגיעה ממנה שאכלתי אצל השף חיים כהן במסעדת תל אביב יפו. אותי היא לא הסעירה, אבל שותפי לארוחה חיסל אותה בהתלהבות. הרוטב במקור היה שונה. הצעות הגשה נוספות: עם פירה תפוחי אדמה,  בצלצלים ופטריות מטוגנים; או פירה ירקות שורש – מיקס של תפוחי אדמה, ארטישוק ירושלמי ובטטה.אורה קורן חזה עוף ברוטב מרסלה וציר עוף6

מצרכים:
2 חזות חצויים, מנוקים היטב מגידים ומשאריות עצמות וסחוס
שמן זית לטיגון
מלח, פלפל

מישרה ורוטב:
חצי ליטר ציר עוף (אם אין, אפשר מרק עוף ובעדיפות אחרונה, מרק מאבקה)
שליש כוס מרסלה (או יין אחר אדום חצי יבש)
1 כפית חומץ בלסמי
עד 1 כפית רוטב סויה (להכניס בשלבים, הוא נוטה להשתלט על הטעמים)
מלח, פלפל
להסמכת הרוטב לקראת הגשה: 1 כף שמן זית, 2 כפות קמח

למתכון לביבות תפוחי האדמה שבתמונות:
https://oracoren.wordpress.com/2012/12/24/food63/

אורה קורן חזה עוף ברוטב מרסלה וציר עוף4

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מעררבבים חצי כוס מהמרסלה ומהציר, מוסיפים חומץ בלסמי ורוטב סויה.  מכניסים את חזות העוף ומשאירים לחצי שעה.
מוציאים, מספיגים בנייר סופג. מתבלים במלח ופלפל.
מחממים שמן זית, כשהוא רותח מכניסים את חזות העוף. מטגנים כדקה מכל צד.
מכניסים לתנור לעשר דקות. החזה צריך להיות לבן מבפנים (לא ורוד, מחשש לסלמונלה!), אבל לא יבש מידיי. לבדוק בחלק העבה שהוא מוכן. השיטה: נועצים סכין ולוחצים, הנוזל שיוצא צריך להיות שקוף.
לרוטב:
מכניסים את שאר המרסלה והציר עם שאריות המישרה למחבת/סיר קטן ומצמצמים לחצי מהכמות.
בקערה קטנה מערבבים שמן וקמח ואת העיסה  מעבירים לסיר עם הרוטב, להסמכה.
מניחים את העוף על צלחת הגשה, מזליפים מעליו את הרוטב.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s