מאפה פילו עם תרד וגבינות

ב

מאפה פילו מהסוג שלהלן ניתן למלא  במלית מלוחה, או מתוקה, עם ירקות, או פירות. הגרסה להלן מתבססת על מה שהיה בבית ביום ההכנה.

אורה קורן מאפה פילו עם תרד וגבינותאורה קורן מאפה פילו עם תרד וגבינות 2 

מצרכים (ל-8 מנות  בגודל בינוני, או ל-12 קטנות – תלוי בעומק התבניות):
חצי חבילת עלי פילו
50 גרם חמאה
1 ביצה
1 חלמון
100 גרם צפתית מעודנת
100 גרם ריקוטה פרסקה
200 גרם תרד קפוא (כ-90 גרם אחרי סחיטה)
125 גרם שמנת להקצפה  38%

אופן ההכנה:
מפשירים את חבילת הפילו במשך הלילה במקרר. מוציאים, משטחים בעדינות רבה את הגליל, העלים העדינים נקרעים מהר. מכסים במגבת.
מפשירים את התרד וסוחטים את כל המים ממנו.
חותכים את הצפתחת לקוביות קטנות.
ממיסים את החמאה במיקרו.
מערבבים את הריקוטה, השמנת, החלמון והביצה, מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את התרד ומערבבים לתערובת אחידה.
מפרידים עלה אחד מערימת עלי הפילו, וכשעובדים עליו מכסים במגבת את השאר. מורחים את העלה בחמאה מומסת, מניחים עליו עלה נוסף, וחוזרים על הפעולה עם עלה שלישי.
חותכים את שלישיית העלים לגודל שייכנס לתבניות אישיות וישאיר שולים נדיבים שיבצבצו מעל התבנית האישית.
בכל שלישיה חתוכה מסובבים את העלים כמו קלפים, כך שלא יחפפו בדיוק זה לזה, אלא יצרו צורה של כוכב.
משמנים תבניות אישיות. מניחים בזהירות שלישיית עלי פילו בכל תבנית ומצמידים בעדינות לדפנות. אפשר לבצע את הפעולה עם כדור שיוצרים מעלה פילו שנקרע ויצא משימוש, בדרך כלל יש כזה בכל אריזה.
יוצקים את המלית לתוך העלים, מוסיפים קוביות פטה.
מכניסים לשליש התחתון של תנור שחומם ל-180 מעלות לכ-15-20 דקות עד שהבצק זהוב-חום והמלית התמצקה.
המאפה מושלם כשהוא יוצר מהתנור. ניתן לשמור בקירור ולחמם במיקרו. החימום במיקרו מחזיר לעלים את הפריכות.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s