סביצ'ה מוסר ים עם סלק, פטריות ושמן שומשום

ב

המנה המרעננת של טרטר דג, במקרה זה מוסר ים, מבוססת על דג נא, שסופג טעמים של הרוטב בו הוא שרוי. הרוטב מורכב בדרך כלל משמן, לימון ותוספות. אם מזליפים על הגד תחילה את מיץ הלימון, הוא כובש אותו. לכן, אם רוצים אותו נא, דואגים שיהיה מצופה תחילה בשמן, או, כמו במתכון שלהלן, מפגישים אותו בו זמנית עם השמן ומיץ הלימון.

IMG_3299

מצרכים ל-2 מנות פתיחה:
1 פילה (חצי דג)
2 פטריות יער חתוכות לקוביות קטנות
סלק קטן מבושל/אפוי חתוך לקוביות קטנות
חופן שומשום מעורב, שחור ובהיר
למישרה:
2 כפות רוטב סויה
3 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית
מעט שמן שומשום
3-4 טבעות דקות של צ'ילי אדום
1 בצל ירוק
2 כפות בצל סגול קצוץ דק
1 כפית סוכר חום

IMG_3322

 

אופן ההכנה:
חותכים את הפילה לקוביות בגודל של כחצי סנטימטר מרובע. הדג, הסלק והפטריות אמורים להיות באותו גודל.
מערבבים את חומרי המישרה.
מכניסים את קוביות הדג למישרה לכרבע שעה ולאחר מכן מוסיפים את הסלק והפטריות. משאירים לספיגת טעמים לעוד כ-10 דקות. מוסיפים שומשום ומערבבים. לקראת הגשה מוסיפים עוד כמה טיפות שמן שומשום ומערבבים.
הצעת הגשה: משמנים בשמן זית טבעת (רינג). מניחים את הטבעת במרכז צלחת הגשה. ממלאים בתערובת. מהדקים ומרימים את הטבעת. מפזרים את השומשום שנותר על המנה.

IMG_3340

 

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s