מאפי קיץ אישיים – קרמשניט פתוחה

ב

אורה קורן מאפי קיץ אישיים - קרמשניט פתוחה22-3

עוגת קרמשניט, שמוכרת גם כעוגת נפוליאון וכעוגת מילפיי (אלף עלים, בשמה הצרפתי) היא אחד התסכולים הקולינרים שלי. זו עוגה שמבוססת בדרך כלל על קרם  פטיסייר (קרם וניל משודרג) כלוא בין שני דפי בצק עלים פריכים עם אבקת סוכר שופעת מלמעלה, שניצבת בגאווה, גבוהת קומה ומפתה.  איך שלא ניסיתי לנעוץ בה מזלג, או שיניים – הכל נמעך, הקרם פרץ מהצדדים, הסוכר התפזר ומהעוגה המפוארת נותר גל חורבות.
השידרוגים העדכניים שלה כוללים שדירות פירות, כמו פטל, או תותים, שמסודרים על הקרם מתחת לעלה העליון. המהדרים מציגים אותה בשתי קומות: בצק עלים, קרם, פירות, בצק עלים, קרם, פירות, בצק עלים ואבקת סוכר.
כנגד כל התסכולים אני מציעה את הגירסה הפתוחה והאישית שלה. קוביית בצק דקה ועליה קרם קצפת וניל ופרי. ללא עלה נוסף מלמעלה, שיסגור את הקינוח. לפישוט ההכנה אפשר להסתפק בפודינג אינסטנט בטעם וניל, מחוזק בתמצית וניל איכותית, או בגרגרים מחצי מקל וניל.
אפשר להשתמש בבצק עלים קלאסי, אני מעדיפה את הפילאס המעט יותר מעודן.

* 200 גרם בצק הספיקו לכ-30 מנות ביס.
* כמויות הפירות מאוד קטנות, כי על כל מאפה מניחים פרוסה, או עינב בודד

מצרכים:
200 גרם בצק פילאס
1.5 כף סוכר
חצי כפית תמצית וניל (לא תמצית בטעם וניל)
שקית פודינג בטעם וניל
אם רוצים פודינג: 2 כוסות חלב או:
אם רוצים קרם וניל: 1 כוס חלב,  250 גרם שמנת להקצפה 38%
פירות העונה: ענבים, מנגו, שזיפים, אפרסקים, תאנים חתוכים לגודל ביס

אופן ההכנה:
מפשירים את הבצק. אפשר לילה במקרר, או כמה שנדרש בטמפרטורת החדר.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
פורסים את הבצק המגולגל, חותכים יחידה באורך כ-30 סנטימטרים.
מפזרים סוכר על הבצק באופן אחיד ועוברים עליו עם מערוך, כך שייתפס בבצק.
פורסים יחידות מרובעות בגודל ביס. מניחים נייר אפיה על תבנית. עליו מניחים את ריבועי הבצק.
אופים כ-8 דקות עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומצננים.
מכינים את הפודינג, או קרם הוניל לפי ההוראות על האריזה ומוסיפים תמצית וניל.
מזליפים על כל מאפה בצק מעט מהפודינג, או הקרם. מניחים מעל פרי.

אורה קורן מאפי קיץ אישיים - קרמשניט פתוחה32-3אורה קורן מאפי קיץ אישיים - קרמשניט פתוחה2_1-3

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s