רוסטביף סינטה עם תפוחי אדמה צרובים

ב

הרוסטביף היא אחת הצורות הפופולריות להגשת בשר באירוח. את הבשר הצלוי ניתן לפרוס לפרוסות דקיקות, ואפשר לעובי של חצי ס"מ. הוא משתדך מצויין לתפוחי אדמה בתנור, ואם נוסיף להם בצל ומעט רוזמרין, זו תהיה כבר חגיגה בתבנית אחת.
IMG_4134

מצרכים:
1 קג סינטה
1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים (אפשר בשקית מוכנה לבישול במיקרוגל)
2 בצלים גדולים
ענף רוזמרין

למרינדה:
1 כף שמן זית
1.5 כף דבש
1.5 כף חרדל דיז'ון
3-4 שיני שום כתושות
כף רוזמרין קצוץ
מלח, פלפל
IMG_4148
אופן הכנה:

חותכים את הבשר לאורכו לשניים.
1. מערבבים את חומרי המרינדה. מכניסית את הבשר, עוטפים אותו במישרה ומעסים מעט. שומרים מכוסה בנילון נצמד כמה שיותר זמן, עד יממה.
2. מחממים תנור ל-250 מעלות.
3. מכינים את תפוחי האדמה: מכניסים למיקרוגל כל פעם חצי קילו, לריכוך מלא. אצלי זה קורה אחרי 8 דקות בהספק מלא. אם לא התרככו, הופכים אותם וממשיכים לרכך במיקרו. מוציאים, מועכים/פוחסים מעט כל תפוח אדמה. מכניסים לתבנית מרופדת בנייר אפיה (יהיה יותר קל לנקות בסוף) את תפוחי האדמה.
4. חותכים את הבצלים לשישיות ומצרפים לתפוחי האדמה בתבנית. מוסיפים ענף רוזמרין. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומערבבים. משאירים בתנור עד שתפוחי האדמה מקבלים קצוות פריכים ומושחמים.
5. מוציאים את הבשר מהמרינדה. את השלב הבא ניתן להכין בשני אופנים:
א. מחממים היטב מחבת ברזל, יוצקים עליה מעט שמן זית. מנגבים את הבשר משאריות המרינדה בנייר סופג. צורבים את הבשר על המחבת מכל הצדדים. הצריבה נועדה לקרמל אותו ולשפר את טעמו הסופי. הופכים צד רק כאשר הבשר נפרד בקלות מהמחבת, לא תולשים אותו ממנו.
ב. או: מצרפים לתנור עם תפוחי האדמה לאחר שהתחילו להשחים, מורידים טמפרטורה ל-220 מעלות למשך 10 דקות. שיטה זו יותר קלה, כי ההמשך יהיה ממילא בתנור, אבל נראה לי שהיא יותר מייבשת את הבשר, ומדובר בנתח ללא שומן, כך שהתוצאה פחות טובה לטעמי.
6. מורידים את טמפרטות התנור ל-180 מעלות. מכניסים את הבשר (או ממשיכים לצלות אותו, בחלופה ב') עד למידת העשיה הרצויה. אפשר לצקת מעליו את שאריות המרינדה. לבשר בדרגת עשיה מדיום מגיעים ל-65 מעלות, או משאירים בתנור 10-15 דקות.
מוציאים את הבשר, מכסים בנייר כסף, נותנים לו  לנוח לפחות מחצית מזמן הצליה. ההשהיה מאפשרת לבשר לספוג חזרה את הנוזלים שמבעבעים בו. פריסה מוקדמת תגרום להם להיתפזר על קרש החיתוך, והבשר יהיה פחות עסיסי.פורסים את הבשר בניצב/בניגוד לכיוון הסיבים לקבלת מירקם רך.
בינתיים ניתן לשמור את תפוחי האדמה בתנור סגור, או מעט פתוח, אם נראה שהתחילו להתייבש מידיי.
IMG_4181

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s