ארנצ'יני – ממוצרלה ועד רוקפור

ב

ארנצ'יני הוא כדור אורז  מצופה בפירורי לחם ומטוגן. הוא אידאלי לאורז מיום אתמול. אפשר להכין אותו בגודל של כדור פינג פונג, ואפשר בגודל ביס. נחמד להגיש אותו כמנה ראשונה, או כחטיף קוקטיל.

IMG_4632

IMG_4543

מוסיפים לאורז כמות הגונה של גבינות מגוררות, כמו גאודה, פרמזן, או גרוייר. בגירסה הגדולה הארנצ'יני יכול לעטוף בייבי מוצרלה, או קוביית קשקבל, או גבינה אחרת שנמסה בחום. בגירסה הקטנה הגבינות מעורבבות באורז. גבינת רוקפור, לדוגמה, משתלבת נפלא בארנצ'יני קטן.  אפשר לנסות לשלב בו במינון נכון, שלא ישתלט על הכדור כל גבינה שאוהבים, שנמסה בחום. כדאי לנסות מיגוון טעמים. אחרי שניסיתי ארנצ'יני גדולים וקטנים, ההעדפה שלי היא לקטנים. עם זאת, המתכון מתאים לשתי החלופות.

IMG_4677

מצרכים (לארבעה כדורים גדולים, או 10 קטנים):
200 גרם אורז מבושל
50 גרם פרמזן  ו/או גרוייר מגוררת
1 ביצה
35 גרם קמח
35 גרם פנקו שמן רגיל (חמניות) לטיגון עמוק
לכדורים הגדולים:
1 כדור בייבי מוצרלה, או קובייה קטנה של גבינת קשקבל לכל יחידה
לכדורים הקטנים: 4 גרם מוצרלה לבנה קצוצה לחתיכות קטנות, או 3 גרם רוקפור מפוררת לכל יחידה

לרוטב:
בצל בינוני חתוך לריבועים
2 שיני שום
4 עגבניות בינוניות
חופן עלי בזיליקום טרי
שמן זית לטיגון
מלח, פלפל

IMG_4407

אופן ההכנה: מכינים ארבע קערות, לאורז, קמח, ביצה ופנקו. מתבלים את הביצה במלח ופלפל. מכניסים חצי מהביצה לאורז. מוסיפים את הגבינה המגוררת (גרוייר, או פרמזן).
לארנצ'יני הגדול: חופנים אורז, יוצרים ממנו על כף היד מעין קערה קטנה. מניחים בתוכה ביבי מוצרלה. מכסים בעוד חופן אורז. מהדקים ויוצרים כדור. אם האורז נדבק לידיים, מרטיבים במעט מים את כף היד. טובלים את הכדור מכל צדדיו בקמח, אחר כך בביצה ולבסוף בפנקו. מניחים בצד. חוזרים על התהליך עם כל הכדורים.
לארנצ'יני הקטן: מערבבים את תוספת הגבינות (רוקפור, לדוגמה), עם האורז ושאר הגבינות המגוררות. יוצרים כדור קטן בגודל ביס. מהדקים. עוטפים את הכדור בקמח, טובלים בביצה ומצפים בפנקו.

מטגנים בשמן עמוק רותח (180 מעלות) להזהבה. מוציאים ומניחים על נייר סופג.

לרוטב:
על שמן זית מטגנים בצל, מוסיפים שום, בזיליקום ועגבניות חתוכות. מערבבים 20 שניות מוסיפים מלח ופלפל ומעבירים לבלנדר. יוצרים רסק במרקם אחיד. אפשר לדלל במעט מים.
להגשה:
אפשר לצקת רוטב לקערה ולהניח עליו את הארנצ'יני. ואפשר לשים את הרוטב בכלי מרכזי, שכל אחד יקח לפי טעמו.

IMG_4453

IMG_4685

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s