טירמיסו

ב

קינוח איטלקי, שאי אפשר להיכשל איתו. מבוסס על מסקרפונה ושמנת, בישקוטים, או עוגה קלה ומעל הכל שכבת קקאו נדיבה, מרירה, ליצור ניגוד עם כל המתיקות שמתחתיה. למרות שהאיטלקים מסתפקים בכך, והם בדרך כלל לא טועים, נראה לי, שתוספת מעט עלי נענע טריים קצוצים דק-דק תוסיף רעננות למתכון.

2אורה-קורן-מתכון-טרמיסואורה-קורן-מתכון-טרמיסו

מצרכים (לתבנית עגולה קוטר 20 ס"מ) :

500 גרם גבינת מסקרפונה
400 גרם שמנת להקצפה
170- מיליליטר קפה חזק (ללא חלב)
4 כפות קוניאק
5 כפות סוכר
מקל וניל, או 1 כפית תמצית וניל
100 גרם בישקוטים
קקאו
מעט עלי נענע טריים קצוצים דק (לא חובה)

אורה קורן מתכון טרמיסו 3

אופן הכנה:
מכינים קפה, מוסיפים כף סוכר וקוניאק. מצננים מעט
מקציפים שמנת מתוקה עם כף סוכר
מקציפים מסקרפונה עם 3 כפות סוכר
מערבבים את הקצפת והמסקרפונה בתנועות מעוגלות (מהמרכז למטה לדופן למעלה) כדי לא לשבור את האווריריות.
טובלים בישקוטים לשניה אחת בקפה ומניחים על תחתית תבנית. מרפדים את כל התחתית. יוצקים מחצית מהקרם. מסדרים מעל שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה. יוצקים מעל את שאר הגבינה.
מצננים לילה או לפחות 8 שעות.
לקראת הגשה מפזרים מעל בעזקת מסננת צפופה קקאו. מעל מפזרים מעט עלי נענע קצוצים.

תגובה אחת הוסף תגובה

  1. אורה הגיב:

    עוגה שווה. תודה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s