במקסיקו לא מקפיצים טקילה

ב

IMG_9251-web

גם אם אתם חושבים שאתם לא אוהבים טקילה, אחרי שבוע במקסיקו, עם החברים הנכונים – כמו חבורת העתונאים חסרי המנוח שהייתי חלק ממנה – תשתו אותה בכיף, כמו גדולים.
ביקור בעירה טקילה, לב האיזור בו מותר למזקקות לקרוא למה שהן מייצרות טקילה (כמו השמפניה שמופקת רק מענבים במחוז שמפיין) מעלה, כי המקסיקנים לא נוהגים להקפיץ אותה. על פי הסבר שקיבלנו ממדריך מקומי, הם נוהגים לשתות אותה בכוסות צרות וגבוהות, דוגמת כוסות משקה קר, שכשליש מהן ממלאים בטקילה. את אלה המיושנות ביותר, הם שותים בכוסות קוניאק גדולות.
על המדפים בחנויות אפשר למצוא שלל בקבוקי טקילה. איך מבחינים בין הסוגי השונים? ההבחנה הכי בסיסית היא בתווית שעל הבקבוק. טקילה שעל הבקבוק שלה כתוב 100% אגבה, היא טקילה טהורה, שכולה זוקקה מהצמח שנראה הכחול-אפור. אותה לא מקובל "לבזבז" ולמהול ליצירת קוקטיל. לעומתה, טקילה שעל הבקבוק שלה לא כתוב שיעור האגבה, מכילה ככל הנראה 51% טקילה והשאר נוזלים אחרים וסוכרים. רוצים למהול טקילה בספרייט, או במיץ, או להכין מרגריטה? אם כן, זו הטקילה שלכם.

IMG_9305-web

הדרך לעיירה טקילה זרועה בשדות קטנים של אגבה. לאחר כעשר שנים של צמיחה, לב הצמח מספיק גדול, שוקל בממוצע 25 קילוגרם וניתן למצות ממנו את המשקה. לאחר הסרתו מהצמח, השלב ראשון בדרך לטקילה הוא ביקוע ופירוק לב הצמח בגרזן.

IMG_9207-web

במזקקה הותיקה ביותר בטקילה, Jose Cuervo (נוסדה ב-1758), לאחר הפירוק מבשלים את חלקי האגבה בדודים גדולים. מתקבלות חתיכות רכות, מלאות עסיס מתוק, שמזכיר קנה סוכר.

IMG_9188-web

בשלב זה מועברות החתיכות למסוע שם הן עוברות תהליך סחיטה. הנוזל עובר לדודי נחושת להתססה, הסיבים נזרקים אוטומטית למשאית שממתינה בחצר.
כאן מגיעים לדרך נוספת למיון טקילה (100%) – מבחן הגיל. ישנה טקילה לבנה צעירה, שמשווקת בתום תהליך זה, והיא צורבת בגרון כאילו היתה ספירט טהור. לאחר ההלם הראשוני מתגלגל כדור האש במורד ומתפשט כאש נעימה שמחממת את כל הגוף.
וישנה טקילה שמיישנים בחביות עץ, שעוברת תהליך התבגרות והבשלה.

IMG_9213-web

ככל שמתארך זמן השהייה בחבית, הטקילה פחות צורבת ויותר מחליקה בגרון, ומחירה עולה בהתאם. טקילה שמיושנת כמה חודשים עדיין שומרת על הטעם החצוף הצורב שלה. לעומתה, טקילה שנודדת למרתף חשוך ועמוק מקבלת צבע דומה לברנדי ומוגשת על פי כללי הטקס המקומיים בכוסות ברנדי. זו אינה דומה כלל לאחותה הפוחזת והצעירה. זו טקילה בוגרת, אלגנטית, שאינה מכה בצריבה קטלנית בגרון. היא מתגלגלת על הלשון ומחליקה בגרון, ואינה מחוללת את הסערה של הטקילה בתחילת דרכה.

IMG_9231-web

לא רק הטקילה כבשה את הלב במקסיקו. הצבעים החמים והבניה שמתמזגת עם הסביבה עושים חשק להישאר שם. אם אפשר, קרוב לברז של הטקילה.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s