ארוחות מלכים ומסעדות רחוב במקסיקו – חלק ב'

ב

IMG_8686-web

ארוחת הצהרים הראשונה שלי במקסיקו היתה במוזיאון האנתרופולוגי של מקסיקו סיטי הביקור במוזיאון הוא חויה מיוחדת במינה, במיוחד אם צועדים עם מדריך, שמצליח להכניס את המבקר לרזי חייהם של אנשי המאיה והאצטקים.

IMG_8988-web

ואכלנו טורטיה מגולגלת ומטוגנת כסיגר, ממולאת במעט עוף

IMG_9017-web

וטורטיה צמחונית

IMG_9031-web

בערב התקהלנו סביב שולחן ענק במסעדה מקומית, לארוחה שכללה להקה מקומית, שאיכשהו הכרנו חלק מהרפרטואר שלה והצטרפנו, לאחר שכל אחד מאיתנו קיבל  גביעי ענק של מרגריטה בטעמים.

IMG_9047-web

IMG_9056-web

ואיך אפשר בלי רוטב השוקולד הלא מתוק על הבשר? הזמנו קמוטה, מדליוני פילה ברוטב מולה עם פירה כתום, נראה כמו בטטה, אבל הטעם שונה. .

IMG_9059-web

האוכל ברחובות יכול להיות מדהים, כמו שראינו בעיירה טקילה, בה מיוצר המשקה המפורסם. הוא גם עלול להיות מסוכן, כפי שראינו במקסיקו סיטי, כשהדוכן המורכב על תלת אופן עומד יום שלם בשמש עם קערת ענק של בשר טחון, שמעמיסים אותו על טורטיה עם שלל רטבים.

עגלה למכירת מזון, טקילה
עגלה למכירת מזון, טקילה

מצאנו "מפעל" בכוך בגודל קיוסק ברחוב ליצור טורטיות, שנמכרות בחבילות. מכניסים את הבצק לפתח עליון, הוא עובר בתוך המכונה חלוקה לעיגולים קטנים, נמעך בין שני משטחי מתכת כבדים לפיתה דקה, עובר אפיה קלה ונפלט החוצה. זו כבר עבודה משוכללת, לעומת הכנתו הידנית במכבש בעל ידית לחץ לרידוד הבצק בלחיצה אחת.IMG_9267-web

IMG_9268-web

ובקיוסק ליד נמכרו לתיירים ולמקומיים לחמניות קטנות טריות במיוחד במילוי של טאקוס: חזה עוף וחזיר עם רטבים וירקות, או גבינות עם אותם רטבים וירקות. דוכן ללא טורטיות. מקסיקו מתחדשת?IMG_9280-web

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s