מרק כרובית מוקרם

ב

IMG_9700-web

מרק של סתיו. וחורף גם. מחמם אבל לא מכביד. ניתן לשלב אותו כמנת ביניים בכל ארוחה.
אני מכירה שלוש שיטות להקרמה: הוספת שמנת מתוקה; או על ידי הוספת מעט סולת/קמח תירס טחון דק; או על ידי הוספת תפוח אדמה, שהעמילן שלו יוצר תחושת הקרמה. כאן בחרתי בקמח תירס טחון דק.
תוספת גרמים בודדים של גבינת גורגונזולה תפתיע ותשדרג  כל אחת מהחלופות.
הגזר וראש הסלרי נועדו לתת טעם נוסף למרק. אם יש ציר ירקות מוכן בבית, אפשר להוסיף 750 מיליליטר ממנו במקום מחצית מכמות המים, ולוותר על הסלרי. מומלץ להשאיר את הגזר גם כדי לתת מעט גוון למרק הלבן. הגוון הוא הסיבה, שאני משתמשת בקמח תירס צהוב להקרמה.

מרכיבים:
כ-900 גרם כרובית נקיה מעלים
30 גרם חמאה
2 גזרים
1 בצל
3-4 שיני שום
1 ראש סלרי קטן ללא העלים הירוקים
1.5 ליטר מים
2 כפות סולת/קמח תירס צהוב טחון דק או: כ-200 גרם שמנת מתוקה 38% או: תפוח אדמה גדול בקליפה בהירה
כ-5 גרם גורגונזולה מגוררת
אגוז מוסקט מגורר
מלח

אופן ההכנה:

קוצצים לקוביות גודל בינוני את הבצל, מקלפים את השום וחותכים גס. מקלפים את הגזר והסלרי וחותכים לחתיכות גדולות. אם משתמשים בתפוח אדמה להקרמה, זה השלב שבו מקלפים גם אותו וחותכים לקוביות.
מחממים חמאה בסיר ומוסיפים לה את הבצל. אחרי שהבצל הופך שקוף מוסיפים את שאר הירקות. מערבבים. מוסיפים 1.5 ליטר מים. מוסיפים מלח. מרתיחים כחצי שעה, עד שהירקות מתרככים. מוסיפים מעט אגוז מוסקט מגורר, טועמים ומתקנים תיבול.
טוחנים הכל בבלנדר (אפשר בלנדר מוט). מוסיפים סולת/קמח תירס להסמכה והקרמה, ממשיכים להרתיח עד שהמרק מתעבה.
אם מקרימים עם שמנת מתוקה, מוסיפים אותה בשלב זה וממשיכים לחמם כחצי דקה, ללא הרתחה. מוסיפים גורגונזולה בשלבים, כל פעם מעט, וטועמים אחרי כל הוספה. לגורגונזוליה נטיה להשתלט מהר מאוד על הטעמים האחרים. בהגשה ניתן לפזר מעט גורגונזולה מעל כל קערה ולהגיש ליד לחם מרוח בשמן זית וקלוי.

IMG_9716-web

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s