צלי עוף וקציצות – געגועים למטבח של אמא

ב

IMG_0416-web

אמא שלי, יפה היתה אומרת, שהצלי הכי טעים הוא זה שמשלב עוף ובקר. את הבקר שילבה לא פעם בצורת קציצות.
לזכר הימים ההם, הכנתי מתכון דומה, ארוחה בסיר אחד.

מצרכים:
5 כרעיים מופרדים
900 גרם בקר (צואר) טחון פעמיים
5 בצלצלי שאלוט
חצי אריזה פטריות שמפניון
700 גרם תפוח אדמה
חצי ליטר ציר עוף (או מרק עוף)
3 גזרים גדולים
מים רותחים
חצי ראש שום
2 פרוסות חלה, או לחם לבן
רבע כפית אבקת סודה לשתיה
, מלח
קורט שבבי צ'ילי
בצל גדול
חצי חבילת פטרוזיליה
2 ביצים בינוניות
כף קמח
חצי כוס רוטב עגבניות, עדיפות ל- MUTY.

IMG_0400-web

אופן ההכנה:
לקציצות – מניחים את החלה (ללא הקרום מסביב) בקערה עם מעט מים  לריכוך.
קוצצים דק חצי מהבצל ואת הפטרוזיליה.
בקערה מערבבים את הבשר עם התבלינים, הביצים, החלה, אבקת הסודה, הבצל והפטרוזיליה. מניחים חצי שעה בצד.
מסירים את העור מהעוף (אפשר לבקש מהקצב). מתבלים כל חלק במלח ופלפל משני הצדדים. מפזרים קמח משני הצדדים כך שהעוף ייראה מאובק.
מחממים שמן זית בסיר גדול בו יתבשל הכל, מוסיפים בצל ומרככים. מוסיפים את שאר הירקות (גזר, פטריות, תפוחי אדמה, שום).מטגנים לקירמול ומוציאים לקערה.
מוסיפים שמן זית. מכניסים את העוף וצורבים היטב משני הצדדים. מוציאים ומניחים בצד. אם צריך- מוסיפים עוד קצת שמן זית לקראת טיגון הקציצות.
מהבשר יוצרים קציצות, מכניסים לסיר, משחימים משני הצדדים.
מוסיפים את הירקות שטוגנו, חצי ליטר ציר עוף, רוטב עגבניות ומים רותחים לכיסוי הקציצות. מבשלים חצי שעה.
מוסיפים את העוף, מוסיפים מים רותחים לכיסוי כל מה שבסיר, מוסיפים תבלינים, מרתיחים ומבשלים 45 דקות נוספות, או עד שעה.

IMG_0438-web

תגובה אחת הוסף תגובה

  1. dudiv0 הגיב:

    מנה ביתית חמימה ונעימה!
    תנוסה בקרוב, אוכל אמהות מנחם!
    שבוע נפלא ותודה!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s