פשטידת בצל וכרישה

IMG_2216-web

פשטידה קלה יחסית להכנה: מטגנים בצל וכרשה, מערבבים עם שאר החומרים ויוצקים על בצק פריך.
אפשר לרכוש בצק פריך מוכן, אבל אין כמו בצק שמכינים בבית ומשדרגים עם פרמז'ן ועלים ירוקים שאוהבים. והכל – ב-15 דקות עבודה, אחרי שמכינים את כל המצרכים.

מצרכים (לתבנית עגולה, קוטר 24 ס"מ):
לבצק-
175
גרם קמח רגיל, או תופח
רבע כפית אבקת אפיה – אם משתמשים בקמח תופח, לוותר
רבע כפית מלח
20 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
100 גרם קוביות חמאה קרות שממתינות במקרר
חצי כוס עלי פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
1 ביצה בינונית
1-2 כפות מים, אם צריך (הסבר בהמשך)

למלית-
3 בצלים בינוני (400 גרם בצל מקולף), פרוסים לחצאי טבעות
1 כרשה (כ-100 גרם) פרוסה לטבעות
20 גרם פרמז'ן מגורר
20 גרם גרוייר מגוררת
250 מיליליטר שמנת 38%
2 חלמונים
1 ביצה
מלח, פלפל
אגוז מוסקט מגורר
טימין
לטיגון – 40 גרם חמאה

IMG_2149-web

אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
לבצק-
מערבבים (במעבד מזון, או ידנית) קמח, גבינה מגוררת, תבלינים ופטרוזיליה לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את קוביות החמאה הקרות ומערבבים לקבלת פירורים. מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק שמתחיל להתגבש. אם לא מגיעים לתחילת התגבשות אחרי הוספת הביצה, מוסיפים 1-2 כפות מים בטמפרטורת החדר. מידת ספיגת הנוזלים של הבצק משתנה לפי היובש בחדר. לישה ממושכת פוגמת בהמשך בפריכות של הבצק, לכן יש להפסיק את הלישה בשלב בו הפירורים מתגבשים לבצק.
משמנים קלות תבנית אפיה. מוציאים את הבצק לתבנית, משטחים ומהדקים לעובי אחיד של כ-3 מילימטרים עם כף היד. לחלופין אפשר לרדד את הבצק על נייר אפיה ולהעביר אותו לתבנית. אם לא מדובר בתבנית פאי מתפרקת קלאסית, אפשר להעביר עם נייר האפיה. זה יקל על ההוצאה אחרי האפיה. מחוררים מעט את הבצק ומכניסים עם התבנית לפריזר עד להשלמת הכנת המלית.

למלית:
מקלפים וחוצים את הבצל לאורך, חותכים לחצאי פרוסות דקות ומטגנים בחמאה על אש בינונית-נמוכה להזהבה כ-20 דקות. מתבלים במלח ופלפל תוך כדי טיגון ומערבבים מידי פעם.
פורסים את הכרשה, שוטפים, מסננים ומוסיפים לבצל לעוד כ-15 דקות. להזהר לא לשרוף אותם. הכרשה נשרפת מהר. מסירים מהמחבת ומצננים לטמפרטורת החדר.
מערבבים את כל החומרים עם הבצל המטוגן. מוציאים את תבנית הבצק מהפריזר. יוצקים לתוכה את המלית. מפזרים את הבצל באופן אחיד. מכניסים לתנור לחלק התחתון. אופים עד שהבצק מזהיר והמלית מתייצבת, 15-20 דקות.

IMG_2262-web

IMG_2177-web

מודעות פרסומת

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s