ניוקי כמהין לבן (או רוטב כמהין לפסטה)

ב

IMG_2401-web

מעט שמן כמהין יהפוך את רוטב הבשמל הבסיסי לגורמה של ממש. וזה אפילו פשוט להכנה. רק צריך למצוא במעדניות שמן כמהין, או מחית כמהין, ולהביא מחנויות טבע אגוז מוסקט שלם. מתאים לכל פסטה, בכלל זה ניוקי, רביולי, ספגטי ופטוצ'יני.
על הכנת ניוקי במרקם של "כרית" – https://oracoren.wordpress.com/2014/02/16/food170/

מצרכים:
חצי כרישה (כ-50 גרם, החלק הלבן), או בצל סגול
מעט פטריות פורצ'יני מיובשות
200 מיליליטר שמנת 38%
20 גרם חמאה
כוס חלב
כף חמאה (נוספת)
כף קמח
מלח
אגוז מוסקט מגורד
כחצי כפית שמן כמהין, או מחית כמהין
פרמז'ן מגוררת (לא חובה)

אופן הכנה:
מכניסים את הפטריות המיובשות לרבע כוס מים רותחים לריכוך. לאחר שהן מתרככות קוצצים ושומרים עם המים.
בסיר קטן מחממים חמאה, מכניסים טבעות כרישה, או חצאי טבעות דקות של בצל סגול. צורבים ומוציאים.
מכניסים חמאה וכף קמח ומערבבים. נוצר מעין בצק יבש. מוסיפים בהדרגה חלב ומערבבים. נוצר רוטב סמיך. מוסיפים את הפטריות עם המים ומערבבים היטב. מוסיפים את השמנת והבצל/כרישה, מוסיפים מלח ומערבבים. מביאים לסף רתיחה, טועמים ומתקנים תיבול.
מכבים את האש. לקראת הגשה מחממים מעט ומכבים את האש. מוסיפים כמהין. מערבבים היטב ומגישים.

IMG_2377-web

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s