מרק עוף עם קניידלעך

ב

IMG_3958-copy.jpg

הסוד של מרק עוף טעם הוא שימוש בעוף טרי, וליתר דיוק, בעצמות העוף הטרי. הכוונה לאותן עצמות שבדרך כלל לא נמכרות לצרכנים כשמפרקים עוף. לאלה אני מוסיפה כנפיים וגרונות. אם אין מספיק מאותם מרכיבים, אפשר להוסיף את הרבעים, שגם מכילים עצמות. יש לשבור את כל העצמות באמצעות סכין טובה, או קופיץ. ואפשר לבקש מהמוכר לשבור אותן, כך שמח העצמות ייחשף. מרכיב סודי במרק הוא ראש סלרי גדול.

מצרכים למרק:
2.5 ק"ג חלקי עוף  טרי (בשום אופן לא קפוא)
1 ראש סלרי נקי, חתוך לרבעים, בנוסף לעלים והגבעולים הירוקים
1 שורש פטרוזיליה מקולף, חצוי לאורך
1 בצל שלם מקולף
3 גזרים מקולפים חצויים לאורך
5 קישואים דקים מקולפים, חצויים לאורך
מלח
צרור שמיר ופטרוזיליה (לסוף הבישול)

מצרכים לקניידלעך (כ-25 יחידות):
150-160  גרם (כוס ורבע) קמח מצה
ועוד 3 כפות קמח מצה
3 ביצים גדולות
2 כוסות מים פושרים
חצי כפית אבקת מרק עוף
פלפל לבן טחון
כף שמן זית משובח, או שמן רגיל
מלח

IMG_3637-web

אופן הכנת המרק:
מכניסים את העוף לסיר, מכסים עם מים פי 2-3 מגובה העוף בסיר. מביאים לסף רתיחה ומסירים את הקצף האפור שנוצר לקראת הרתיחה. אם המרק רותח, הקצף יתפזר במרק ויעכיר אותו.
שוטפים היטב את הירקות (בסלרי יש הרבה חול,  מיוחד בעלים) משאריות החול, מכניסים לסיר עם העוף. ממליחים ומביאים לרתיחה מחודשת על אש גבוהה. אחרי רתיחה מנמיכים מעט את האש תוך שמירה על בעבוע. מבשלים שעה לפחות. לחמש דקות אחרונות של הבישול מוסיפים צרור קטן של שמיר ופטרוזיליה, לתוספת טעם.
טועמים, מתקנים תיבול. טעם המרק תלוי מאוד באיכות העוף. אם הטעם חזק מידיי, מוסיפים כוס מים רותחים וממשיכים להרתיח חמש דקות. אם הטעם חלש מידיי, מוסיפים אבקת מרק עוף (להתחיל עם חצי כפית, להמשיך להרתיח חמש דקות, לטעום ולראות אם יש צורך בעוד  אבקת מרק.  בעיקרון, לאבקת מרק נטיה להשתלט על הטעם, וזה לא לטובה).

אופן הכנת הקניידלעך:
מערבבים את הביצים עם המלח, הפלפל, שמן הזית ואבקת המרק. מוסיפים כחצי מכמות המים. מוסיפים 160 גרם קמח מצה ומערבבים ליצירת מסה אחידה. מוסיפים את יתרת המים ומערבבים. משאירים 45 דקות. מוסיפים את כפות הקמח, כף אחרי כף ומערבבים. ככל שהתערובת רכה יותר, הקניידלעך יהיו רכים יותר. צריך להגיע למרקם, מאפשר ליצור כדורים, גם אם בצורה לא אחידה.
מרתיחים מים בסיר רחב, ממליחים היטב. אפשר להוסיף כף מרק עוף.
מרטיבים את כפות הידיים במים ויוצרים כדור קטן מהתערובת תוך העברת העיסה מיד ליד 10-15 פעמים בלחיצות קלות. מכניסים למים הרותחים. חוזרים על הפעולה עם שאר התערובת.לא רצוי להעמיס את הכל על סיר אחד עדיף להכין אותם ב-2-3 פעמים, תלוי בגודל הסיר. לאחר שהקניידלעך צפים מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים חצי שעה. מוציאים אחד ובודקים, אם הוא מבושל בפנים. אם עדיין לא- משאירים עוד כמה דקות.

IMG_4010-web

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s