פאי תירס וקישואים

ב

IMG_4892-web

עוד מתכון תירס, לכבוד הקיץ שמגיע – פאי תירס וקישואים/זוקיני.
כי הקיץ שלי הוא אבטיח, מלון, שזיפים, אפרסקים  ותירס חם.
הפאי הזה הוא רב תכליתי. הבסיס הוא נוסחה מנצחת שכבר שנתיים לא מוכנים להחליף במשפחה. המלית משתנה לפי מצב העונות והרוח. אפשר להחליף את התירס-קישואים בפטריות, או כרובית, או ברוקולי, או תרד, או בטטה וכו'.

מצרכים:
לבצק-
175
גרם קמח רגיל, או תופח
רבע כפית אבקת אפיה – אם משתמשים בקמח תופח, לוותר
רבע כפית מלח
20 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
100 גרם קוביות חמאה קרות שממתינות במקרר
חצי כוס עלי פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
1 ביצה בינונית
1-2 כפות מים, אם צריך (הסבר בהמשך)
למלית –
300 גר קישואים (4 בינונים דקים) מגוררים, לאחר קילוף. לאחר שסוחטים מהם את המים נשארים עם 200 גרם.
360 גר גרגרי תירס (3 קלחים שמנמנים)
1 ביצה
40 גרם גבינות צהובות מגוררות, פיקנטיות (פרמז'ן, או גרוייר, או שילוב גבינות)
מלח, פלפל
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)

אופן הכנה:
לבצק-
מערבבים (במעבד מזון, או ידנית) קמח, גבינה מגוררת, תבלינים ופטרוזיליה לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את קוביות החמאה הקרות ומערבבים לקבלת פירורים. מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק שמתחיל להתגבש. אם לא מגיעים לתחילת התגבשות אחרי הוספת הביצה, מוסיפים 1-2 כפות מים בטמפרטורת החדר. מידת ספיגת הנוזלים של הבצק משתנה לפי היובש בחדר. לישה ממושכת פוגמת בהמשך בפריכות של הבצק, לכן יש להפסיק את הלישה בשלב בו הפירורים מתגבשים לבצק.
משמנים קלות תבנית אפיה. מוציאים את הבצק לתבנית, משטחים ומהדקים לעובי אחיד של כ-3 מילימטרים עם כף היד. לחלופין אפשר לרדד את הבצק על נייר אפיה ולהעביר אותו לתבנית. אם לא מדובר בתבנית פאי מתפרקת קלאסית, אפשר להעביר עם נייר האפיה. זה יקל על ההוצאה אחרי האפיה. מחוררים מעט את הבצק ומכניסים עם התבנית לפריזר עד להשלמת הכנת המלית.
למלית –
מבשלים את קלחי התירס במים רותחים מומלחים כ-10 דקות. מצננים מעט ומסירים מהם את הגרגרים.
איך? מניחים את הקלח "עומד" על החלק הרחב שלו על משטח חיתוך, אוחזים בחלק הצר למעלה ומעבירים סכין חדה לכל אורכו. אם חלק מהגרגרים נשאר על הקלח, אפשר לעבור שוב על הקלח עם הסכין. הגרגרים לא חייבים להיות שלמים.

מקלפים את הקישואים ומגררים במגרדת עם הפתחים הגדולים. ממליחים מעט ומשאירים כשעה להגרת נוזלים. סוחטים היטב.
בקערה מערבבים את כל חומרי המלית.

יוצקים על הבצק החצי אפוי, אופים ב-180 מעלות בערך 20-30 דקות, או עד שהמלית והבצק מקבלים צבע זהוב-חום.
IMG_4871-web

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s