עוגת מישמישים הפוכה

ב

IMG_6418-web

יש להם עונה קצרה, ואני הכי אוהבת אותם בעוגה בחושה. הם מעניקים לה טעם חמוץ-מריר-מתוק חזק ומאזנים נפלא את מתיקות הבצק. אני מעדיפה אותם קשים, כך הם פחות מתוקים ופחות נמעכים.
העוגה ההפוכה הזו אולי לא נראית הכי זוהרת, כיוון שהבצק שמבצבץ בין המישמישים נותר בהיר בגלל הסירופ שהישקה אותו. אפשר לטשטש את זה עם אבקת סוכר שמפזרים על העוגה אחרי שהתקררה (האבקה תתמוסס על עוגה חמה). עם זאת, טעמה של הגברת כל כך נפלא, שהיא חוסלה כמעט לגמרי לפני שהספקתי להגיע עם אבקת הסוכר. לכן, בצילומים היא ללא ללא האדרת הלבנה.

מצרכים (לתבנית קוטר 26 ס"מ)
כ-1 קילוגרם  מישמישים
שליש כוס סוכר סוכר חום
20 גרם חמאה
2 כפות ברנדי
2 כפות מים

2 ביצים
140 גרם חמאה
140 גרם יוגורט
235 גרם (כוס ושני שלישים פחות כף) קמח תופח (או קמח רגיל וחצי כפית אבקת אפיה)
רבע כוס חלב
210 גרם (1 כוס) סוכר

IMG_6326-web

 

אופן ההכנה:
למישמישים – חוצים ומגלענים את המישמישים.
מחממים חמאה במחבת, מוסיפים סוכר וממיסים. מוסיפים 2 כפות מים ו-2 כפות ברנדי. מכניסים את המישמישים ומערבבים כ-2 דקות, כך שיצופו היטב מכל הצדדים.
מרפדים תבנית בניר אפיה, משמנים קלות את הנייר והדפנות. מניחים את חצי המישמישים כך שהחלק החתוך הישר פונה לנייר. זה יהיה בהמשך החלק העליון של העוגה, אז כדאי להשקיע בסידור יפה, בצורת שבלול, לדוגמה. אם נשארתם עם חציאים – לא נורא, הם ישולבו בעוגה בהמשך.
יוצקים את  שאריות הנוזלים מהמחבת באופן שווה מעל למישמישים.

לבצק – ממיסים את החמאה במיקרו, או מעל סיר מים חמים. המסה במיקרו מהירה וכדאי לבצע בפולסים של חצי דקה. החמאה יכולה להיות רכה בחלקה ונוזלית בחלקה. מערבבים למירקם אחיד. מצננים לטמפרטורת החדר.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים ביצים וסוכר. מוסיפים בזה אחר זה חמאה, יוגורט וחלב.  יכול להיות שבשלב כלשהו התערובת תתפרק, אבל הקמח יחבר הכל מחדש. מוסיפים את הקמח ללישה קצרה ותערובת אחידה.
יוצקים את הבצק בעדינות מעל למישמישים שלא יבלגן את הסידור. משטחים. מניחים מעליו באקראי את שאריות המישמישים ולוחצים מעט פנימה. הבצק יכסה אותם כשיתפח.
אופים בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות 40-55 דקות. העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.
מוציאים מהתנור וממתינים 10-15 דקות שתצטנן מעט ואפשר יהיה להפוך אותה. רצוי לא להמתין עד שתתקרר לגמרי, כיוון שאז המישמישים עלולים להידבק ולא להשתחרר.
עם סכין מפרידים את העוגה מדפנות התבנית והופכים על צלחת הגשה גדולה. משחררים חלקית את הדופן הקפיצית ומסירים את בסיס התבנית, שנמצא עכשיו למעלה. סוגרים מחדש את הדופן הקפיצית ומצננים. זה יבטיח שהיא לא תתפרק, אם במקרה בחלק אחד שלה יש יותר מידיי מישמישים. אפשר להכניס אותה עם הדופן הקפיצית למקרר לכשעתיים.

מומלץ להוציא מהמקרר 2-3 שעות לפני ההגשה, כדי שתהיה בטמפרטורת החדר. הבצק יותר אוורירי כשהוא מחוץ למקרר.

IMG_6348-web

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s