פאי רועים מנוקד

ב

IMG_5928-web

אני אוהבת ארוחה בתבנית אחת, ופאי רועים הוא בדיוק מהסוג הזה. מכיל שתי שכבות, של בשר ומעליו פירה תפוחי אדמה ומסדר היטב את הפינה של ארוחת צהרים.
הבשר יכול להיות מתובל כמו שאוהבים, אין כאן כללים. אפשר להכין אותו בסגנון איטלקי (ראגו), או אסיאתי עם ג'ינג'ר, או מזרחי עם הרבה כמון. לתפוחי האדמה הוספתי בצל מטוגן בשמן זית בכמות נדיבה ואפונה, שהעניקו לו תוספת טעם, מרקם רך ומראה מרענן.

מצרכים:(לתבנית 20 ס"מ קוטר, כ-8 מנות):
600 גרם בשר טרי טחון פעמיים (צלעות, צואר)
2 בצלים
1 קופסת עגבניות תמר משומרות תוצרת MUTY
3 שיני שום
4 תפוחי אדמה בינונים
חצי כוס גרגרי אפונה קפואים
שמן זית
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
לבשר – קוצצים בצל ומטגנים על שמן זית. מוסיפים שום ומייד אחריו את הבשר. מערבבים עד שהוא מאפיר. קוצצים את העגבניות בקופסה ומוסיפים את כל תכולתה. מתבלים וטועמים.
לפירה – מבשלים תפוחי אדמה בקליפה, כשהם רכים מוציאים וחותכים כל אחד לארבעה חלקים. מצננים מעט כדי שאפשר יהיה להסיר מהם את הקליפה מסירים אותה ומועכים לפירה..
קוצצים בצל נוסף ומטגנים בשמן זית. מוסיפים את הבצל לפירה. במקביל משרים במים חמים חצי כוס אפונה ירוקה קפואה כמה דקות, מסננים ומוסיפיפ לפירה.

משמנים קלות תבנית אפיה. מניחים את הבשר ומהדקים. מעליו מניחים את הפירה ומהדקים.
מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות עד שהמנה חמה, או עד שהפירה מזהיב.

IMG_5920-web

 

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s