פסטה ברוטב פיקנטי ופרגית צרובה

ב

IMG_6221-web

הפסטה הזו היא אחד מציוני הדרך שלי לאוכל בריא יותר. עשויה מקמח לבן וקמח שיפון מלא שמעניק לה מירקם מעניין יותר. אפשר להחליף את השיפון בקמח חיטה מלאה, או כוסמין מלא, או לקנות פסטה מוכנה.
ברוטב על בסיס שמן זית ושום אין זכר לשמנת מתוקה, והיא ממש לא חסרה. להכנתו השתמשתי במה שהיה בבית – עלי חמציצים, פטרוזיליה, צ'ילי שהתייבשו מזמן, יין לבן ושום. את החמציץ אפשר להחליף בגרידת לימון ובמקומו לצרף לפטרוזיליה כוסברה.

מצרכים (לשתי מנות):
לפסטה ביתית-
100 גרם קמח לבן
100 גרם קמח שיפון מלא
2 ביצים
קורט מלח
קורט סוכר
כפית שמן זית
מעט מים – אם צריך
לרוטב-
2 שיני שום יפות קצוצות
1 צ'ילי יבש מרוסק לשבבים, או רבע-חצי כפית שבבי צ'ילי
5 כפות יין לבן יבש
6 עלי חמציץ גדולים קצוצים, או גרידה מחצי לימון
חופן עלי פטרוזיליה טריים קצוצים
2 כפות שמן זית
מלח
לפרגית
4 נתחי פרגית
2 שיני שום
2 כפות שמן זית
צ'ילי טרי או מיובש קצוץ 0או מעט שבבי צ'ילי)
מלח גס

IMG_6220-web

אופן ההכנה:
לפסטה-
מערבבים את הקמחים בקערה, יוצרים במרכז גומה ומכניסים את  הביצים, המלח, השמן והסוכר. לשים ליצירת בצק. אם הוא לא מתגבש מוסיפים מעט מים, כל פעם כף עד שמתגבש בצק. לשים 5 דקות, מעבירים למנוחה במקרר לחצי שעה. כשמוציאים אותו הוא נראה כאילו בילה יותר מידי במכונת שיזוף, אבל בהמשך הוא יחזור ויתבהר.
מרדדים ידנית, או במכונת פסטה ויוצרים רצועות דקות.
מכניסים למי מלח רותחים, מבשלים כ-20 שניות אחרי שהפסטה צפה (משך זמן הבישול תלוי בעובי הפסטה).
מוציאים ישר לרוטב החם שמחכה בצד.
לרוטב-
מכניסים למחבת את השמן עם השום והצ'ילי הקצוצים. מחממים עד שהשמן מקבל את הטעמים שלהם, נזהרים לא לצרוב את השום. מוסיפים יין לבן ומאדים כדקה עד שהאלכוהול מתאדה. טועמים בזהירות, מתקנים תיבול ומכבים את האש. מוסיפים את רוב עלי החמציץ הקצוצים, ומשאירים מעט לפיזור מעל המנה.
כשהפסטה מוכנה מעבירים אותה ישירות מהסיר לרוטב ומערבבים.
לפרגית-
מרסקים, או כותשים יחד את השום, הצ'ילי, המלח והשמן. מורחים את הפרגית במישרה הסמיך ומשאירים שעה במקרר לספיגת טעמים.
מחממים מחבת ברזל/פסים לחום גבוה. יוצקים מעט שמן זית ומורחים עם מברשת על הפסים. מכניסים את הפרגית וצורבים כשתי דקות מכל צד. היא אמורה להיות עשויה לחלוטין (לבנה בפנים, לא ורודה), אבל עסיסית. מוציאים לקרש חיתוך ומשאירים את הנתחים לנוח 2 דקות.

פורסים את הפרגית ומניחים מעל לפסטה. מפזרים מעל עוד עלי פטרוזיליה וחמציץ.
IMG_6228-web

 

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s