פיצה מהירה שאפשר להכין עם הילדים

ב

IMG_7744-web

אין כמו פיצה איכותית, והדרך להבטיח אחת כזו היא להכין אותה בבית. קלי קלות, ושני שלבים בלבד: הכנת הבצק והמתנה אחת לתפיחה, והנחת רוטב מוכן ותוספות מעליו.
הרוטב הכי איכותי שמצאתי הוא מחית עגבניות של חברת מוטי (MUTTY) האיטלקית. מעליו מניחים פרוסות דקיקות של מה שרוצים: זוקיני, קישואים, בטטה, חצילים ו/או פטריות. למה דקיקות? כי הן עוברות צריבה חזקה קצרה של כ-5 דקות בלבד בתנור. רצועות בצל סגול משדרגות כל מנה. מעל מפזרים גבינה צהובה מגוררת.
כמות הבצק מספיקה ל-2-3 פיצות משפחתיות, תלוי בקוטר ובעובי שרוצים. אפשר להכין חצי כמות, או את כל הכמות ולהקפיא חצי לפיצה הבאה. אפשר להחזיק בפריזר כ-3 חודשים.

 מצרכים:
לבצק (ל-2-3 פיצות משפחתיות)-
1-1.25 כוס (300 מיליליטר) מים פושרים
חצי כוס (90 גר') שמן זית
2 כפיות מלח
2 כפיות סוכר
525 גרם קמח פוקאצ'ה, או 500 גרם קמח רגיל
10 גר' שמרים יבשים (או 25 גר' טריים)
לתוספות (לפיצה אחת)-
2 זוקיני
5 פטריות שמפניון
חצי בצל סגול
70 גרם גבינות צהובות מגוררות (אני משתמשת במוצרלה, פרמז'ן, גרוייר או צ'דר)
חצי כוס מחית עגבניות

IMG_7708-web

הכנה:
לבצק – מערבבים בקערה שמרים וקמח. מכניסים לקערת מיקסר מים, שמן, סוכר, מלח ומעל את הקמח מעורבב עם השמרים. מערבלים עם וו לישה 10 דקות. מכסים בניילון נצמד ומניחים כשעה עד בערך הכפלת הנפח.
מחממים תנור ל-225 מעלות לפחות. לקחת בחשבון שזה לוקח זמן, 20-30 דקות, תלוי בתנור.
לפיצה –
מקמחים משטח עבודה ומערוך ומרדדים חצי, או שליש מהבצק. מקמחים תבנית אפיה, או מניחים עליה נייר אפיה, למנוע הידבקות הבצק. גם עליו מפזרים מעט קמח. מניחים מעל את הבצק ומחוררים עם מזלג.
מורחים את מחית העגבניות.
פורסים את התוספות לפרוסות דקיקות במיוחד. זה חשוב, כי זמן האפיה שלהן קצר. אפשר עם סכין, או קולפן ירקות, או מנדולינה. את הבצל פורסים לחצאי טבעות ומפרידים אותן. מניחים את פרוסות הירקות מעל למחית העגבניות. מפזרים מעל את הבצל.
מכניסים לתנור שחומם לפחות ל-225 מעלות. כשהבצק משחים אחרי כחמש דקות וכמעט מוכן, מוציאים, מוסיפים את הגבינות ומחזירים עד שהגבינות נמסות.

IMG_7674-web

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s