פילה דג בציפוי אגוזים על מצע ירקות

ב

IMG_8399-copy

פילה לברק טרי כבר מבטיח הצלחה. עם התוספות שלהלן ההצלחה עוד יותר גדולה. טעים, עסיסי, משביע ובריא.
המתכון מבוסס על הנחה, שפילה אחד (חצי דג) מספיק לאדם כמנה עיקרית בארוחה. תלוי כמובן בגודל הדג. אם מכינים כמה דגים בו זמנית, רצוי שיהיו בגודל אחיד, כדי שזמן ההכנה שלהם יהיה זהה.

מצרכים (לשתי מנות):
1 לברק טרי, מפורק לשני פילטים (לבקש בחנות לפלט)
4 עלי חסה יפים
2 עגבניות
2 בצלים קטנים-בינונים
מלח, פלפל
3 כפות שמן זית
לציפוי:
50 גרם אגוזי מלך טחונים דק (לא פירורים), או קצוצים ידנית דק
25 גרם פנקו (פירורי לחם יפאנים)
חצי כפית כמון
רבע-חצי כפית חמשת התבלינים (מי שלא אוהב את הטעמים האסיאתים יכול להחליף לפפריקה וכורכום, למשל)
מלח, פלפל
2 כפות שמן זית

IMG_8159-web

אופן ההכנה-
לציפוי – מערבבים את כל החומרים למעט השמן. מחממים מחבת על להבה נמוכה, יוצקים שמן זית ומיד מוסיפים את החומרים האחרים ומערבבים. השמן לא אמור להיות מאוד חם, כי הוא עלול לשרוף את התערובת. מחממים עד שהתערובת מקבלת צבע עמוק ומריחים היטב את הריח שמשתחרר מהתבלינים. להיזהר לא לשרוף, התערוכת עדינה.
למנה – חותכים דק ביותר עגבניות ובצל. הם אמורים להיות מוכנים תוך 10 דקות בתנור.
בתבנית אפיה מניחים זה על גבי זה משטח חסה, פרוסות עגבניות והצל. מתבלים במלח ופלפל ומזליפים מעל שמן זית.
מניחים את פילה הדג. מעליו מניחים בנדיבות את הציפוי ומהדקים.
מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות ל-10 דקות, או 2-3 דקות יותר, אם הדג עבה.

IMG_8392web

 

 

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s