לחם בריוש – לא רק לטבעונים

ב

IMG_0252-web

למתכון הזה הגעתי לאחר שעברתי לא מזמן לצרוך חלב סויה (טרי, לא עמיד) במקום חלב פרה. גיליתי שאפשר לעשות ממנו ניסים ונפלאות. המתכון הזה מאפשר להכין ממנו בריוש אישי, או כיכר לחם, או לחמניה, או באגט. הוא מעודן, רך בפנים ופריך בחוץ אין בו את התחושה של בצק שנמס בפה (שמתקבל מחמאה בכמויות גדולות).
אפשר לשחק עם המתיקות ולהוסיף סוכר, אם רוצים מאפה-קינוח. המתכון כאן הוא כמו לחם בריוש, במתיקות מעודנת, שיכול לשמש למילוי מלוח, או מתוק.

מצרכים:
525 גרם (שלוש ושלושה רבעים כוסות) קמח פוקאצ'ה (ניתן להשיג כמעט בכל חנות עם מיגוון קמחים)
300 מיליליטר (כוס וחצי) חלס סויה טרי (אני משתמשת במוצר של תנובה, שיש בו וניל וסוכר)
8 גרם שמרים יבשים
50 גרם (רבע כוס( שמן זית
כפית סוכר
כפית מלח
שמן זית למריחה מעל המאפה
שומשום

אופן ההכנה:
מערבבים שמרים וקמח. מכניסים לקערת מיקסר את שאר החומרים ומערבבים. מוסיפים את הקמח והשמרים ולשים עם וו לישה 10 דקות. הבצק אמור להיות נוח לעבןדה, רך ולא נדבק לידיים. אם הוא נדבק, להוסיף מעט קמח. אם הוא נראה יבש, להוסיף שמן זית, או חלב סויה בכמויות קטנות.
מכסים עם נילון, או מגבת ומשאירים לתפוח בסביבה חמימה, עד שהוא כמעט מכפיל את הנפח (שעה -שעתיים).
בשלב זה אפשר להתחיל לחמם תנור ל-200 מעלות. כשהוא בטמפרטורה מכניסים תבנית עם מים חמים לחלק התחתון שלו על הרשת, כדי לקבל אדים שיהפכו את המאפה פריך מבחוץ.
מוציאים את האויר מהבצק בנגיעות קלות ומחלקים. אפשר להכין ממנו 4 ככרות לחם זוגי, או כ-10 לחמניות/בריושים אישים, או כיכר לחם גדולה, או 3 באגטים, או לשלב, לפי הדמיון.
מניחים את הצורות שנבחרו על תבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים בשמן זית, משאירים לתפוח 15–30 דקות.
מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות עד השחמה (כ-15-20 דקות למאפים אישיים ובאגטים, כ-40 דקות ללחם אחד). המאפה מוכן כאשר מקבלים צליל חלול כשמקישים על התחתית שלו.

IMG_0256

 

3 תגובות הוסף תגובה

  1. לי הגיב:

    מחכה לטעום!!

  2. Moran הגיב:

    זה נראה נהדר!
    יש אופציה להכין עם קמח כוסמין מלא, או שהקמח פוקאצ'ה קריטי לתוצאה?

    1. Ora Coren הגיב:

      קמח הפוקאצ'ה מעניק רכות והוא חשוב במתכון. הייתי מנסה להשאיר חצי ממנו ולהמיר חצי בכוסמין מלא אורגני. הראה לי שגם יכול לעבוד.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s