עוגת גבינה וחמאת בוטנים – ללא אפיה

ב

IMG_7454-web

המתכון הזה נוצר מהתלבטות בין עוגת גבינה וחמאת בוטנים לעוגת גבינה וחלב מרוכז. באחד הנסיונות החלטתי לערבב את כל המרכיבים, ויצאה עוגה מנצחת. עם הטעם של הבוטנים והקרמיות של החלב המרוכז.
לבסיס ניתן להשתמש בפתי בר מרוסקים דק דק. ההעדפה שלי הפעם היא בישקוטים, שגם אותם מרסקים עד כלות.
לקישוט לא שברתי מטיל זהב. השתמשתי ב"אבני ירח" מוזהבות, שהן למעשה שוקולד צבוע בצבע מאכל. תחליף לא יקר יחסית לעלי זהב, שקונדיטורים אוהבים להרשים איתם קינוחי שוקולד. מציעה להסתובב מידי פעם בחנות מתמחה בקונדיטוריה ולרכוש במחירים מתאימים לכל כיס כמה קישוטים ואביזרים שהופכים מנה סטנדרטית ללא שגרתית. אני מחזיקה אותם במקפיא, מה שמאפשר לשמור אותם הרבה מעבר לתאריך התפוגה שלהם.

IMG_7389-web

מצרכים:
לבסיס-
200 גרם בישקוטים
1 מנה אספרסו כפול (7 כפות)
כפית סוכר
100 גרם חמאה
למלית-
500 גרם גבינה לבנה 5%
1 אריזת גבינת שמנת פילדלפיה (226 גרם)
שליש כוס (100 גרם) חמאת בוטנים
שליש כוס (90 גרם) חלב מרוכז ממותק
לציפוי-
60 גרם שוקולד מריר 70% מוצרי קקאו
2 כפיות קפה
2 כפות ליקר שוקולד, או קוניאק, או רום (אם מוותרים על אלכוהול, יש להוסיף עוד 20 מיליליטר שמנת)
40 מיליליטר שמנת מתוקה 38%
קישוטי שוקולד מוזהב, או שוקולד לבן מגורר (לא חובה)

אופן ההכנה:
לבסיס – חותכים את הבישקוטים ומרסקים במעבד מזון. ממיסים את החמאה ומוסיפים עם האספרסו. מרסקים עד שנוצר כדור שנראה ככדור בצק.
מרפדים תבנית בנייר אפיה, משמנים קלות אותו ואת הדפנות. מניחים את הבישקוטים התבנית ומזיזים עם האצבעות עד שהם מכסים את התחתית וחלק מהדפנות.
למלית – מערבבים את הגבינות. את הפילדלפיה יש להוציא מהמקרר כשעה לפני ההכנה, כדי שתהיה רכה ותשתלב ללא גושים בגבינות האחרות. אם נותרים גושים קטנטנים (כמו קוטג') מהפילדלפיה, זה לא נורא. מערבבים עם חמאת הבוטנים והחלב המרוכז. כיוון שהוא מאוד מתוק, אין צורך בסוכר.
יוצקים מעל לבסיס הבישקוטים, מכסים בניילון נצמד ומשגרים למקרר  ליממה.
לציפוי – מחממים את השמנת והליקר במיקרו. מרסקים את השוקולד ומניחים בקערה עם הקפה הנמס.  יוצקים את השמנת החמה על השוקולד וממתינים דקה. מערבבים עד שמקבלים קרם אחיד.
לא חובה, אבל כדאי לדעת: לתוספת ברק אפשר להוסיף כפית קטנה של דבש, או סירופ גלוקוזה (ניתן לרכוש בחנויות תבלינים גדולות, או בחנויות מתמחות באפיה).
יוצקים מעל הגבינה, כשהעוגה עדין בתבנית. מחזירים למקרר למיצוק.
אפשר לקשט ב"אבני ירח", או בשוקולד לבן מגורר.

IMG_7303-web

ה

ה

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s