שניצל ופירה – קלאסיקה קצת אחרת

ב

IMG_7907-web

המתחרה היחידה מבחינתי במנה הקלאסית של שניצל ופירה היא מנת שניצל וצ'יפס. בדרך כלל רצוי לא לגעת בקלאסיקה, אבל בכל זאת, כדי לגוון מעט, אני מציעה אותה עכשיו עם שני מרכיבים שלא מופיעים במקור – זעתר טרי ופקאנים קצוצים דק.
כשמדובר בזעתר טרי, גם אם העלים שלו כבר מתייבשים ומתפוררים, כוחו עדיין במתניו והוא עדיף על זעתר מיובש שנמכר בחנויות. לגבי הפקאנים, הם צריכים להיות מספיק קטנים כדי להידבק לשניצל, אבל מספיק גדולים כך, שנרגיש את טעמם בנגיסה. צריך להיזהר לא לשרוף אותם בצלית השניצל על להבה גבוהה מידיי.
גם לפירה יש מרכיב סודי, בהנחה שהוא חלבי – פרמז'ן מגוררת, או קוביות גבינה אחרת פיקנטית (צ'דר, גרוייר) שנמסות בחימום. לצד מנה בשרית אני מסתפקת באפונה ותירס, או בבצל מטוגן על אש נמוכה בשמן זית, שמתחיל להתקרמל.

לצמחונים בארוחה מצורפת אותה מעטפת פירורים-פקאנים-זעתר עם פטריות יער בשרניות.

IMG_7865-web

מצרכים:
לשניצל –
500 גרם חזה עוף שלם, לא פרוס
1 כוס פירורי לחם
1 כוס פקאנים קצוצים דק
כ-4 גבעולי זעתר טרי
1 ביצה גדולה מהולה במעט מים
מלח, פלפל
שמן לטיגון

לפירה-
7 תפוחי אדמה בינונים, קליפה אדומה (דזירה)
מלח, פלפל
לגרסה פרווה:
בצל מטוגן בשמן זית ו/או
כוס אפונה קפואה
כוס גרגרי תירס קפואים
לגרסה חלבית –
50 גרם חמאה
שליש כוס שמנת מתוקה/חלב

אופן הכנה:
לשניצל – פורסים לעובי הרצוי. בקערה אחת מערבבים ביצה עם מעט מים, מלח ופלפל. בקערה שניה מערבבים פירורי לחם, פקאנים קצוצים, זעתר טרי מפורר או קצוץ, מלח ופלפל.
מחממים שמן במחבת. טובלים את השניצל בביצה, מרימים ומאפשרים לשאריות לטפטף, מעבירים לפירורים ומכסים מכל הכיוונים. מטגנים משני הצדדים על להבה בינונית-נמוכה. להזהר לא לשרוף את הפקאנים.
לפירה – מבשלים תפוחי אדמה מקולפים במים מומלחים עד לריכוך מלא.
מבשלים את התירס והאפונה. אני מכניסה אותם לקערה עם מעט מים ומלח, מכסה בנילון נצמד, מחוררת ומכניסה למיקרו לכ-4 דקות. אם הם עדיין לא מוכנים ניתן להמשיך כל פעם  כדקה לקבלת הריכוך הנדרש. אני מעדיפה אותם מעט פריכים.
מועכים את הפירה ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים בעדינות לא לפרק את הירקות.
לחלופים – מטגנים בצל קצוץ על שמן זית עד תחילת הזהבה. מכניסים לפירה את הבצל והשמן בו טוגן.
לגירסה חלבית – מכניסים לפירה שמנת וחמאה ומערבבים. מוסיפים פרמזן מגוררת. אם מכניסים גבינה אחרת מפוררת, יש להעביר אותו לתנור לחימום (200 מעלות, 10-15 דקות) עד שתימס.

IMG_7873-web

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s