קרפצ'יו סלמון לכל השבוע ב-5 דקות

ב

IMG_0781-WEB

חמישה מצרכים, הכנה מוקדמת שמצריכה חמש דקות עבודה ומנה ברמת מסעדת שף לכל השבוע. איך זה קורה? לוקחים סלמון טרי וכובשים אותו בחמש דקות עבודה. זה מבטיח, שאפשר יהיה לאכול אותו כל השבוע ומעבר לו, אם יישאר, בלי שיתקלקל. אחר כך מה שנשאר זה צילחות בלבד. איכותו של כל אחד מ המצרכים תקבע את איכות המנה, כי הם מוגשים ללא בישול/טיגון.

מצרכים למנה:
סלמון כבוש – גרבלקס (הסבר בהמשך)
שמן זית איכותי
חומץ בלסמי איכותי
גבינת פרמז'ן מגוררת
עלי ארוגולה

אופן ההכנה:
פורסים את הסלמון הכבוש לפרוסות בעובי של 1-2 מילימטרים ומסדרים על הצלחת. מניחים מעליו את הירק. יוצקים בנדיבות שמן זית ומעט בלסמי. מפזרים פרמז'ן מגוררת.

מצרכים לגרבלקס סלמון:
חצי קילו סלמון טרי, החלק של הזנב (פחות שמן)
שלושה רבעים כוס סוכר
שלושה רבעים כוס מלח
רבע כוס שמיר קצוץ
אופן הכנה:
מערבבים סוכר, מלח ושמיר. מפזרים כרבע מהתערובת על צלחת שתיכנס עם הדג למקרר. מכסים את הדג מכל הכיוונים בתערובת שנותרה ומוודאים שלא נשארים חלקים חשופים. מניחים על התערובת שבכלי כשהעור למעלה. עוטפים ומהדקים בנילון נצמד. מכניסים למקרר ומניחים מעל כלי כבד שיהדק את הכל. משאירים ל-12-24 שעות, לפי רמת הכבישה שרוצים. אני הסתפקתי ב-12 שעות.

IMG_0811-WEB

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s