סלט גבינת עיזים מטוגנת

ב

 

IMG_1920-web

המתכון נולד כשחיפשתי גיוון לסלט היומי. עיגולי גבינת עיזים מטוגנים חמימים ופריכים הופכים אותו למעדן של ממש. למעשה, הסלט הופך לתירוץ והם הארוחה עצמה. את גבינה מגישים כשהיא חממימה, אז היא במרקם שנמס בפה.
ההכנה קלה ודומה להכנת שניצל. באמצע אני מוסיפה שלב של העברה לפריזר לכמה דקות, כדי שישמרו על צורתם.
כל סלט קר שמבוסס על עלים ירוקים יכול להתאים למנה, כאן מוצעת החלופה שבצילום.

מצרכים (ל-3 מנות):
לגבינה –
גליל גבינת עיזים
מעט קמח
ביצה
חצי כוס פירורי לחם
מלח, פלפל
שמן חמניות/סויה

לסלט
חסהקטנה
1-2 עגבניה
פלפל צהוב
2 מלפפונים
חופן נדיב עלי ארוגולה
4 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון, או חומץ בלסמי
1-2 כף סילאן (לפי הטעם)
מלח, פלפל

IMG_1937-web

אופן ההכנה:
לסלט – חותכים את הירקות לגודל גס, מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים ומערבבים.
לגבינה
חותכים את הגבינה לכ-15 עיגולים. טובלים בקמח ומכניסים לפריזר לחמש דקות להתמצקות (לא להקפאה).
מכינים כלי עם ביצה טרופה  ומתבלים במלח ופלפל. מכינים כלי נוסף עם פירורי לחם ומתבלים במלח ופלפל.
מחממים שמן בכמות נדיבה (הטיגון חצי עמוק, מגיע למחצית גובה הגבינה) אבל לא למצב של רתיחה. הוא צריך לבעבע כשמכניסים את הגבינה, אבל לא לשרוף את פירורי הלחם.
מוציאים את עיגולי הגבינה המקומחים מהפריזר. טובלים בביצה ומוודאים שהיא מכסה את כל העיגול. מעבירים לכלי עם פירורי הלים, עוטפים מסביב ומכניסים לשמן הרותח ומשחימים משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג. מניחים על הסלט כשהעיגולים חמים ומגישים מייד.

IMG_1977-web

 

תגובה אחת הוסף תגובה

  1. songi sei הגיב:

    נראה מושלם!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s