עוגת שוקולד לבן ואייריש קרים

ב

IMG_3057-web

מתכון לעוגה חלקה, מתאימה לכל מי שהילדים מבקשים ממנו עוגה לבנה ללא פירות וירקות (גזר). זה למצעשה אחת הדרכים לגוון את העוגה הרגילה היא לשלב בה שוקולד לבן ותמצית טעם חדשה. מצאתי את האייריש קרים בחנות מתמחה בבישולים ועוגות, אבל גם תמצית אחרת שאוהבים יכולה להתאים.

מצרכים (לתבנית אינגליש קייק 24 ס"מ, או לבתנית עגולה בקוטר 20 ס"מ):
3 ביצים
200 גרם חמאה רכה מאוד (לא מומסת)
1 גביע יוגורט
כפית וחצי תמצית טעם אייריש קרים (או אחרת)
80 גרם (שלושה רבעים) כוס שוקולד לבן קצוץ, או בנטיפים
350 גרם קמח
10 גרם (שקית, 2 כפיות) אבקת אפיה
שליש כוס חלב
210 גרם (1 כוס) סוכר
1 שקית סוכר וניל

אופן ההכנה:
מכניסים לקערה ביצים וסוכר ומערבבים. לקבלת מרקם מעט יותר אוורירי מקציפים את הביצים לקצף רך (לא לגובה מירבי) בצבע צהוב בהיר.מוסיפים תוך כדי ערבוב/הקצפה בזה אחר זה תמצית טעם, חמאה, יוגורט, חלב.
מערבבים את הקמח ואבקת האפיה ומוסיפים תוך ערבוב קצר – ידני בתנועות קיפול, או במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים שבבי שוקולד לבן ומערבבים.
משמנים תבנית, תחתית ודפנות. יוצקים פנימה. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות. אופים בחלק התחתון כשעה, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש..

IMG_3112-web

תגובה אחת הוסף תגובה

  1. גל הגיב:

    איך פספסתי את זה??? 🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s