פשטידת אספרגוס

ב

IMG_3818-web

נכון, האספרגוס לא זול, אבל במתכון הזה הוא מצדיק כל אגורה. למעשה, זו פשטידת הירק הכי טעימה שאכלתי.
לבצק הוספתי חופן אגוזי מלך, ומכאן הצבע הכהה שלו.

מצרכים:
לבצק-
175 גרם קמח רגיל, או תופח
רבע כפית אבקת אפיה – אם משתמשים בקמח תופח, לוותר
רבע כפית מלח
חצי כוס אגוזים טחונים או קצוצים
20 גרם גבינת קשקבל מגוררת
100 גרם קוביות חמאה קרות שממתינות במקרר
1 ביצה גדולה
1-2 כפות מים, אם צריך (הסבר בהמשך)

למלית-
צרור אספרגוס טרי
1 שמנת להקצפה 38%  (250 מ"ל)
2 חלמונים
1 ביצה
אגוז מוסקט מגורר
40 גרם קשקבל/פרמזן ואפשר לשלב עמק מגוררת
מלח, פלפל

IMG_3702-web

IMG_3707=web

מה עושים?

בקיצור – מכינים בצק פריך לפי ההוראות ומקפיאים בתבנית. מבשלים חצי דקה את האספרגוס. מערבבים את חומרי המלית, יוצקים לבצק ואופים.

בהרחבה – מכניסים את האספרגוס למים רותחים מומלחים ומבשלים לריכוך כשתי דקות. מעבירים לקערת מים קרים עם קרח לעצירת הבישול ושמירת הצבע הירוק.

לבצק- מערבבים יבקערה או במעבד מזון קמח, גבינה מגוררת ואגוזים טחונים לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את קוביות החמאה הקרות ומערבבים לקבלת פירורים. מוסיפים ביצה ומערבבים עד לקבלת בצק שמתחיל להתגבש. אם לא מגיעים לתחילת התגבשות אחרי הוספת הביצה, מוסיפים 1-2 כפות מים בטמפרטורת החדר.

משמנים קלות תבנית אפיה. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות למנוע הידבקות. גם את המערוך מקמחים. לא להגזים עם הקמח כיוון שהבצק ייצא קשה.

מעבירים את הבצק לתבנית, משטחים ומהדקים לדפנות. מכניסים למקפיא עד השלמת הכנת המלית.

למלית:

מכופפים את גבעול האספרגוס ומשתמשים רק בחלק העליון שלו (בדרך כלל חצי גבעול, או יותר). החלק התחתון יהיה עיצי ולא אכיל.

חותכים את גבעולי האספרגוס לארבע. מכניסים למים רותחים מומלחים לכחצי דקה לריכוך ומעבירים למי קרח לעצירת בישול. שומרים את הקצה העליון היפה בצד. מערבבים את כל חומרי המלית.

הרכבה:

יוצקים את המלית על הבצק הקפוא/ הקר. מפזרים מעל את קצות האספרגוס היפים ודואגים שישקעו במלית אך גם ייראו בסוף האפיה. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות, בחלק התחתון של התנור לכ-20 דקות, או עד שהבצק אפוי והמלית מתייצבת ומזהיבה.

 

IMG_3746-web

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s