פשטידת אספרגוס

ב

IMG_3818-web

נכון, האספרגוס לא זול, אבל במתכון הזה הוא מצדיק כל אגורה. למעשה, זו פשטידת הירק הכי טעימה שאכלתי.
לבצק הוספתי חופן אגוזי מלך, ומכאן הצבע הכהה שלו.

מצרכים:
לבצק-
175 גרם קמח רגיל, או תופח
רבע כפית אבקת אפיה – אם משתמשים בקמח תופח, לוותר
רבע כפית מלח"חצי כוס אגוזים (לא חובה)
20 גרם גבינת קשקבל מגוררת
100 גרם קוביות חמאה קרות שממתינות במקרר
חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
חצי כפית פפריקה אדומה/מעושנת (לא חובה)
1 ביצה בינונית
1-2 כפות מים, אם צריך (הסבר בהמשך)

למלית-
צרור אספרגוס טרי
1 שמנת להקצפה 38%  (250 מ"ל)
2 חלמונים
1 ביצה
אגוז מוסקט מגורר
40 גרם קשקבל/פרמזן ואפשר לשלב עמק מגוררת
מלח, פלפל

IMG_3702-web

IMG_3707=web

אופן ההכנה:
מכניסים את האספרגוס למים רותחים מומלחים ומבשלים לריכוך כשתי דקות. מעבירים לקערת מים קרים עם קרח לעצירת הבישול ושמירת הצבע הירוק.

לבצק- מערבבים במעבד מזון קמח, גבינה מגוררת, תבלינים, אגוזים ופטרוזיליה לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את קוביות החמאה הקרות ומערבבים לקבלת פירורים. מוסיפים ביצה ומערבבים עד לקבלת בצק שמתחיל להתגבש. אם לא מגיעים לתחילת התגבשות אחרי הוספת הביצה, מוסיפים 1-2 כפות מים בטמפרטורת החדר.
משמנים קלות תבנית אפיה. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות למנוע הידבקות. גם את המערוך מקמחים. לא להגזים עם הקמח כיוון שהבצק ייצא קשה.
מעבירים את הבצק לתבנית, משטחים ומהדקים לדפנות. מכניסים למקרר, או לפריזר עד השלמת הכנת המלית.
למלית:
חותכים את גבעולי האספרגוס לארבע. מערבבים את כל חומרי המלית. יוצקים על הבצק הקפוא/ הקר ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות, בחלק התחתון של התנור לכ-20 דקות, או עד שהבצק אפוי והמלית מתייצבת ומזהיבה.

IMG_3746-web

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s