איך מכינים שקשוקה?

ב

IMG_4203-web

מה השקשוקה לא מוכנה? שאל אותי ידידי ש', שקפץ לביקור בשישי בוקר, וחשב שהיא תחכה לו. אבל, כמו שפסטה לא מחכה לרוטב, השקשוקה לא מחכה לאורחים. בלי לחץ, אמרתי. זה ייקח 10 דקות, אתה יכול לקחת זמן. אז הוא לקח, ואחרי 14 דקות השקשוקה היתה מוכנה.
כבודו פרס את החלה לפרוסות עבות, והחגיגה החלה.

IMG_4175-web

מצרכים (לשתי מנות):
4 ביצים
עגבניה
פלפל ירוק בהיר
כוס רוטב עגבניות, או קופסה קטנה של רסק עגבניות מדולל בכוס מים רותחים
חצי כוס מים רותחים
2 שיני שום, או שום גבישי
בצל יבש
2 שיני שום, או שום גבישי
צ'ילי חריף, או רוטב פלפל חריף (סריראצ'ה)
שמן זית
מלח, פלפל
מעט סוכר (לפי הטעם)
עלי פטרוזיליה

אופן ההכנה:
קוצצים לחתיכות גסות בצל, פלפל ירוק ועגבניה. פורסים את השום. קוצצים דק את הצ'ילי והפטרוזיליה.
מחממים במחבת שמן זית. מוסיפים בצל ומשחימים קלות. מוסיפים פלפל ירוק וממשיכים להקפיץ. מוסיפים עגבניה חתוכה ומקפיצים חצי דקה. מוסיפים את רוטב העגבניות, או רסק עגבניות מהול במים רותחים ומערבבים. מוסיפים את הצ'ילי והשום. מתבלים במלח ופלפל.
הרוטב אמור להיות מעט דליל, כי הנוזלים יתאדו מעט עד שהביצים יהיו מוכנית. לכן, אם יש צורך, מוסיפים חצי כוס מים רותחים ומערבבים היטב.
שוברים ביצה לקערה ובעזרתה מעבירים למחבת. חוזרים על הפעולה עם כל הביצים. מפזרים מעליהם מלח ופלפל. מחממים עש שהחלבון מלבין. אם ממהרים, אפשר לכסות במכסה לכרבע דקה, עד שהחלמון מתכסה בדוק לבן. יש להסיר מייד את המכסה,אחרת החלמון יתקשה.
מפזרים פטרוזיליה ומגישים עם חלה טריה, או לחם טרי.

IMG_4223-web

3 תגובות הוסף תגובה

  1. גיל הגיב:

    מתכון מעולה, בבסיס בדיוק ככה אני מכין.
    המלצות שלי:
    1. עדיף להשתמש בפלפל אדום, מוסיף קצת יותר מתיקות לשקשוקה לדעתי.
    2. רסק העגבניות חשוב שיהיה איכותי.
    אני משתמש ברסק של mutti ומוסיף גם קצת מהרוטב שלהם שמגיע בבקבוק זכוכית.
    3. פפריקה מעושנת נותנת עוד מימד של עניין וטעם לשקשוקה
    4. לקרות הסוף, כשהביצים מתחילות להתבשל אני מוסיף מוצרלה מגוררת ומכסה את המחבת עד שהיא נמסה.

    1. Ora Coren הגיב:

      תודה על ההערות. גם אני משתמשת ברוטב עגבניות MUTTI, ולמעשה רק בו, ללא רסק. אין עליו. ברוטב הזה ישנה מתיקות טבעית של העגבניות האיטלקיות, כך שמתיקות לא חסרה לי. בכל מקרה לא הייתי מוותרת על הפלפל הירוק הבהיר (בכהה ישנה מרירות לא נעימה בבישול/טיגון), שנותן טעם מיוחד . אפשר גם וגם. בפפריקה מעושנת לא השתמשתי, וזה נראה אחלה רעיון.

      1. גיל הגיב:

        מצויין.
        אנסה גם פלפל ירוק ואחזור עם רשמים.
        אשמח לשמוע על ההתנסות שלך עם הפפריקה המעושנת!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s