חלת דבש

ב

IMG_5076-web

רגע לפני ששלפתי את קוביית השמרים מהמקרר, פתחתי את ספר האפיה של ארז קומרובסקי. הספר, שתמיד מעניק השראה למשהו מיוחד, זכה לעריכה גרפית של לי קורן. חלת דבש אמנם לא מצאתי, אך כצפוי, קיבלתי רעיונות במה למלא אותה\ כדי שלא כל נגיסה תהיה כקודמתה.

מצרכים (לשתי חלות גדולות):
500 גרם קמח רגיל
500 גרם קמח חלה (או קמח איטלקי 00, להשיג ברשת ספייסס)
50 גרם שמרים טריים (או 20 גרם שמרים יבשים)
1 כוס דבש ועוד שלוש כפיות דבש
חצי כוס שמן זית
1 ביצה
1.5 (כפית וחצי) -2 כפיות מלח
550 מיליליטר (קרוב לשלוש כוסות) מים
חצי ביצה למריחה
מעט שומשום

לאחר האפיה:
2 כפיות דבש
כפית מים רותחים
שומשום

מלית אפשרית:
40 גרם פרמז'ן מגוררת
עלי טימין מיובשים

אופן ההכנה:
ממיסים את השמרים הטריים במעט מים ומערבבים עד שנוצרות בועות. אם משתמשים בשמרים יבשים, או מהירים, אין צורך בשלב הזה.
מוהלים את הדבש ביתרת המים ומכניסים (עדיף של מיקסר). מוסיפים ביצה, שמן ומלח ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומעליו את השמרים. מערבבים עם וו לישה 10 דקות. אם הבצק דביק מוסיפים עוד קמח, בהדרגה. הוא אמור כמעט לא להידבק לידיים.
מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות, לשים מעט, משמנים קערה ומניחים בתוכה את הבצק. הופכים אותו כדי שיהיה משומן מכל הכיוונים ולא יתייבש. מכסים בשקית ניילון, או בכובע אמבטיה (לא בניילון נצמד, שמרים צריכים לנשום). ממתינים עד שהבצק מכפיל נפח.
לשים קלות את הבצק, מחלקים לשניים. כל חלק מחלקים לשלושה כדורים. מגלגלים אותם לצורה מאורכת ומרדדים קלות. מזליפים כפית גדושה של דבש על כל חלק. מגלגלים מחדש לצורה מאורכת. מחברים את שלושת הקצוות וקולעים צמה.
מניחים נייר אפיה על תבנית ועליו את החלה. מכסים במגבת למנוע התייבשות ומתפיחים להכפלת הנפח.
חוזרים על סדר הפעולות עם הבצק הנוסף. במקום להזליף מעליו דבש אפשר לפזר 40 גרם פרמז'ן מגוררת וטימין מיובש.
מורחים במעט ביצה ומפזרים שומשום.
מזליפים מים עם שפריצר על החלות ובחלל התנור. אפשר להניח בתחתית התנו כלי עם קוביות קרח, או מים ליצירת לחות.
מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות, אחרי 10-15 דקות מנמיכים ל-180 מעלות. החלה מוכנה כשהיא משחימה ובנקישה על בסיסה נשמע צליל חלול.
מוציאים את החלות מהתנור. ממיסים את הדבש במים החמים ומורחים אותן 2-3 פעמים, לקבלת ברק ולתוספת טעם.

 

 

 

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s