מתכון לבוריקיטאס של קלרה

ב

IMG_5948-web

גם אתם מתלבטים, אם לקלות חצילים בדרך הקלה, בתנור, או בדרך היותר מסובכת, ישירות על הכיריים, שזו הדרך לקבל את אפקט החריכה? אם אתם רוצים את אפקט ה-וואו! במתכון, לכו על הכיריים. אם אתם מסתפקים ב-נהדר!, תישארו עם התנור. קלרה, חותנתי, שהביאה את המתכון מטורקיה, הולכת רק על הגרסה של הכיריים.
כדי לנטרל חלק מהצורך לקרצף את הכיריים, אפשר לפרוס עליהם נייר כסף, ולפתוח פתח במקום של הלהבה. וצריך להישאר בקרבת מקום, להזיז כל הזמן את החציל, כך שכל חלקיו ייחרכו.

IMG_5900-web

מצרכים (לכ-40 יחידות קטנות):
1 כוס מים
1 כוס שמן
500 גרם קמח
5 גרם (כפית) אבקת אפיה
2 חצילים
200 גרם בולגרית
1 ביצה
1 כף קמח
שומשום

אופן ההכנה:
לבצק – מערבבים את הקמח ואבקת האפיה, מוסיפים שמן ומים ומערבבים במהירות בינונית-נמוכה לקבלת בצק חלק, בערך שבע דקות לישה. אם הבצק דביק מידיי, מוסיפים קמח. אם הוא יבש מידי, מוסיפים מעט מים. מכסים בניילון ומשאירים לנוח במקרר.
קולים את החצילים על הכיריים, על להבה ישירה, והופגים ומזיזים מידי פעם עם שני מזלגות. לחלופין אפשר להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה, לנקב עם מזלר ולהכניס לתנור שחומם לחום של 200 מעלות, בחלק העליון. גם בתנור צריך להפוך את החציל. הקליה מסתיימת כשהחציל רך לחלוטין.
חוצים את החציל לאורך ומצננים מעט. מוציאים את בשר החציל מהקליפה. מערבבים עם גבינה בולגרית שמפוררים. מוסיפים חלבון וכף קמח. אפשר להוסיף פלפל.
מרדדים את הבצק לעובי של כחצי סנטימטר. קורצים עיגולים עם כוס, או רינג. מניחים במרכז מתערובת החציל. מקפלים לצורת חצי עיגול ומהדקים היטב. הבצק בדרך כלל נדבר היטב. אם לא – אפשר לקמח מעט את האצבעות ולהדק היטב. אם זה לא עוזר, אפשר למרוח על קצה הבצק מעט מים.
מניחים את הבורקיטאס בתבנית מרופדת בנייר אפיה. מורחים מעל עם החלמון. מפזרים שומשושם.
מכניסים לתנור שחומם ל-190 מעלות עד להזהבה.

IMG_5902-web

IMG_5918-web

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s