מרק חורף עם תרד וטורטליני

ב

IMG_6380-web

זה למעשה מרק ירקות שנטחנו גס למרקם סמיך, פחות או יותר, לפי מזג האויר ומצב הרוח. אם הילדים לא אוהבים תרד, או ירקות מבושלים – הם לא יזהו אותם במרק, במיוחד אם ממשיכים וטוחנים אותו למרקם חלק.
הוספתי טורטליני תוצרת בית. אפשר להחליף אותו בפסטה, או בקרוטונים תוצרת בית (מתכון לקרוטונים בסוף).
אפשר להוסיף לו עוף, או להשאיר אותו צמחוני. שתי הגרסאות מפורטות להלן.

מצרכים (לכ-8 מנות):
2 ראש סלרי קטן, עם 4 ס"מ מהגבעולים, ללא העלים
כוס וחצי גרגרי תירס (אפשר קפואים)
סלסלת פטריות שמפניון/יער
2 גזרים
2 קישואים
2 תפוחי אדמה
200 גרם תרד (חצי קופסה גדולה)
1 בצל
4 שיני שום
1 כפית אבקת מרק צח (לא חובה)
שמן זית
מלח, פלפל
חצי כוס חלב סויה/חלב אורז/משקה לבן אחר, או שמנת לבישול
אפשרות: 1-2 רבע עוף חתוך לשלוש (אפשר לבקש מהקצב); מעט קמח לקימוח

אופן ההכנה:
מקלפים וחותכים לחתיכות בגודל בינוני את הבצל, הגזר, תפוחי האדמה והקישואים. מקלפים את השום. מנקים היטב את הסלרי וחותכים גס. חותכים גס גם את הפטריות עם הרגל (למעט החלק היבש בקצה).
אם משתמשים בעוף – חותכים החלק התחתון של עצם הפולקע וחוצים את המשולש לשניים בעזרת קופיץ, סכין חדה, או הקצב. זה משחרר טעמים מהעצמות. מקמחים קלות ומנערים להסרת עודפי קמח.
מחממים בסיר שמן זית, מכניסים בצל, גזר וסלרי ומקפיצים קלות. אם מוסיפים עוף, מצרפים גם אותו לחגיגה. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים שום לטיגון קצר ביותר (להזהר שלא יישרף). מכסים במים עד גובה של כשנים-שלושה סנטימטרים מעל הירקות ומבשלים כחצי שעה.
מוסיפים קישואים, תפוחי אדמה, תירס, פטריות וחצי מכמות התרד ומבשלים עוד 15 דקות. מוסיפים את חלב אורז/אחר, טועמים ומתקנים תיבול.
נמרק מצויין גם כך, וכל חלקיו אכילים, למנט ראש הסלרי שטעמו מרוכז. אפשרות נוספת היא ריסוק הירקות לקבלת מרק קרמי.
מוציאים את העוף, מעבירים את המרק לבלנדר וטוחנים למידת העשיה הרצויה. אפשר גם עם בלנדר מוט. אם המרק סמיך מידיי, מוסיפים מים רותחים ומחזירים לסיר לבישול קצר. אם הוא דליל מידיי מוסיפים תרד ופטריות ומחזירים לסיר לבישול קצר.
טועמים ומתקנים תיבול.טועמים ומתקנים תיבול.
לקראת הגשה חולטים את התרד שנשאר: יוצרים מעליו מים רותחים לעשר שניות ושוטפים. מצרפים כמה עלי תרד חלוטים לכל צלחת לצד הפסטה, או הקרוטונים.
אפשר לפורר את העוף ולצרף לכל צלחת מרק.

להכנת קרוטונים:
חותכים לפרוסות לחם מיום אתמול, או ותיק יותר. מורחים משני צדדים מעט שמן זית.
מכניסים לטוסטר להשחמה. מוציאים, חוצים שן שום ומעבירים את הצד החתוך על הפרוסה להעברת הטעם. חותכים את הפרוסות לריבועים.
לחלופין – מפזרים מעט אבקת שום גרוס על הפרוסות עם שמן הזית, חותכים  לריבועים וקולים בתנור שחומם ל-200 מעלות.

IMG_6415-web

 

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s