פריקסה – לחמניה תוניסאית בטעם ממכר

ב

IMG_7217-web

זהירות, כמו שניתן להבין מהכותרת, הלחמניות האלה ממכרות. הן מטוגנות בשמן עמוק, ריחניות כמו ספוגניות, מכילות מכל טוב – ביצה קשה, טונה, זיתים, חצילים, רסק עגבניות חריף ומה לא. המתכון שלהלן הוא של אמא של חברתי רחלי, מתילדה שמעוני ז"ל.

מצרכים (לכ-25 לחמניות):
1 קג קמח
1 כפית מלח
2 ביצים
20 גרם שמרים
חצי כוס (100 מיליליטר) מים
חצי חבילה (100 גרם) מרגרינה
1-2 בקבוק שמן לטיגון (תלוי בגודל הסיר)

מהכדורים יוצרים לחמניה מאורכת בצורת סירה
מהכדורים יוצרים לחמניה מאורכת בצורת סירה
מטגנים בשמן עמוק לצבע ענברי, משני הצדדים. לחמניה שמסרבת להתהפך, דוקרים להוצאת אויר.
מטגנים בשמן עמוק לצבע ענברי, משני הצדדים. לחמניה שמסרבת להתהפך, דוקרים להוצאת אויר.

IMG_7285-web

אופן ההכנה:
לשים את כל המרכיבים לבצק חלק. אם הוא מעט יבש מוסיפים מים, אם מעט רטוב מוסיפים קמח. מתפיחים להכפלת נפח.
מחלקים לכ-20-25 כדורים, מגלגלים על משטח עבודה ליצירת לחמניה מאורכת וצובטים את הקצוות, לצורת "סירה".
מניחים על משטח מוקומח. פוחסים מעט את הבצק, מכסים במגבת ומתפיחים.
יוצקים שמן לסיר ומרתיחים. שמים את הלחמניות בשמן רותח. סוגרים מכסה ואחרי כמה דקות הופכים. לחמניה שמסרבת להתהפך דוקרים עם סכין, להוצאת אויר. אם זה לא עוזר, מצמידים אותה הפוכה לדופן הסיר עד הזהבה.
יש לשמור על צבע ענברי, לא כהה מידיי, אך יש להשאיר מספיק זמן בשמן, כדי שהלחמניות יהיו עשויות גם בפנים. אם הלחמניה משחימה מייד עם כניסתה לשמן, סימן שהוא רותי. אפשר להוריד טמפרטורה בהוספת שמן מהבקבוק.

למלית ניתן להשתמש בביצה קשה,  אריסה, טונה, זיתים שחורים, סלט גזר, סלט עגבניות, בצל, פטרוזיליה, סלט תפוחי אדמה, חצילים, טחינה, נענע, שמן זית, מיץ לימון, לימון כבוש. למרבה ההפתעה, הפריקסה מקבלת באהבה הכל.

פריקאסה במלוא הדרה.
פריקאסה במלוא הדרה.

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s