עוגת פירות יבשים דחוסה

ב

IMG_9247-web

בין שלל קינוחי ט"ו בשבט, אני אוהבת במיוחד את העוגה הדחוסה, שהיא משהו בין לחם לעוגה. פורסים אותה עם סכין לחם בעובי של שני מילימטרים, וכך היא הכי טעימה. כחובבת שוקולד אני מגניבה לתוכה קצת ממנו יחד עם הפירות היבשים. כך קורה, שמידי פעם באחד הביסים נתקלים בהפתעת שוקולד מענגת.

מצרכים (לתבנית מאורכת 25 ס"מ):
200 גרם (2 כוסות) אגוזים ופירות יבשים (קליפות תפוז מסוכרות קצוצות, דובדבנים, חמוציות)
30 גרם שוקולד קצוץ, או טבעות שוקולד קטנות 60%-50% מוצרי קקאו
2 כפות מיץ הדרים
כפית תמצית וניל
כפית קינמון
כפית ג'ינג'ר טחון
2 כפות ליקר דובדבנים (לא חובה)
2 ביצים
250 גרם קמח
שקית (2 כפיות) אבקת אפיה
120 גרם סוכר
50 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:
מפזרים כף קמח על הפירות המיובשים והאגוזים ומערבבים, שלא יידבקו. זה גם מונע מהם לשקוע לתחתית העוגה.
מערבבים את כל החומרים הרטובים והסוכר. בניפרד את החומרים היבשים ומצרפים את היבשים לרטובים. מערבבים 10-15 דקות. הבצק די רטוב, דביק ודחוס.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומשומנת. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות לכ-50 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. יתכן שהשוקולד שנמס באפיה יצבע אותו חום, אבל פרט לכך, הקיסם אמור לצאת ללא בצק שנדבק אליו.

IMG_9192-web

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s