תות שדה לקינוח

ב

IMG_0014-web

לקראת שיא עונת התותים, החלטתי לרענן כמה קינוחים שמשתלבים היטב עם תות שדה. מהמאכל האהוב עלי כילדה – תות שדה ושמנת חמוצה עם סוכר, התקדמתי לתות שדה עם קצפת. וישנן עוד אפשרויות לא מעטות. החל מטבילת תות שדה בשוקולד מומס חמים (פונדו) ועד מנות מורכבות יותר.

פונדנט – עוגת מפל שוקולד אישית חמה  (6 מנות):
150 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו
150 גרם חמאה (ועוד קצת לשימון תבניות)
75 גרם (8 כפות) קמח רגיל
180 גרם (כוס ושליש כוס) אבקת סוכר
3 ביצים
3 חלמונים
אוכמניות בציפוי שוקולד (או חצי קוביית שוקולד פירות יער) לכל מנה – לא חובה

ממיסים בבן מארי (קערה על סיר עם מעט מים רותחים, שלא מגיעים לקערה) שוקולד וחמאה לקבלת תערובת אחידה.
טורפים חלמונים וחלבונים, מוסיפים אבקת סוכר ומטמיעים, מוסיפים קמח ומטמיעים.
מצרפים את השוקולד לתערובת הביצים והקמח ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
משמנים בחמאה תבניות אישיות, בבסיס ובצדדים. יוצקים את התערובת. מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות ואופים כ-12-15 דקות, או יותר, תלוי בתנור. מוציאים כשהעוגה אפויה בדפנות ויש לה קרום אפוי מלמעלה, ונוזלית במרכז.
מוציאים. אפשר לשחרר את העוגה מדפנות הכלי עם סכין ולהפוך לצלחת אישית. אפשר להשאיר אותה בכלי, אבל לזכור שכך היא ממשיכה להיאפות מחום התגנית, ולבסוף תתקשה לגמרי ותהפוך לעוגת שוקולד רגילה.
איך זה קשור לתותים? אין כמו לטבול את התות במפל השוקולד. לכן אפשר להגיש את העוגות האישיות עם קערה גדולה של תותים מוכנים לאכילה.

IMG_0028

מגדל מרנג עם קצפת בטעם קוקוס ומוס שוקולד

למרנג –
3 חלבונים
100 גרם סוכר
מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב מאוד. מניחים על תבנית נייר אפיה ועליו מניחים עם כף עיגולי קצפת. הם לא צריכים להיות עיגולים מושלמים. יוצרים עם הכף שקע במרכז. מכניסים לתנור שחומם ל-120 מעלות ל-2.5 (שעתיים וחצי) שעות. מצננים ושומרים בכלי אטום. אם לא מגישים מייד, מומלץ לשמור במקפיא.

למוס שוקולד –
150  גרם שוקולד
350 מיליטר שמנת 38%
ממיסים את השוקולד עם 100 מיליליטר שמנת מתוקה על בן מארי.
מקציפים 250 מיליליטר שמנת, מוסיפים בקילוח את השוקולד וממשיכים להקציף. מתקבלת תערובת מעט נוזלית. מעבירים לכלי סגור ומכניסים למקרר לכמה שעות, להתמצקות (אפשר לילה).

לקצפת קוקוס –
250 מיליליטר שמנת 38%
כוס מי קוקוס
חבילת פודינג אינסטנט וניל
מכניסים לקערה 250 מיליליטר שמנת, חבילת פודינג ונוזל קוקוס ומקציפים לקצפת יציבה.

IMG_0174-web

תותים, מרנג, גלידה וקצפת
מחליפים את מוס השוקולד מהמתכון הקודם בגלידה.
מסדרים בכוסות הגשה אישיות קצפת ותותים, מעל שברי מרנג, מעל גלידה, מעל שברי מרנג, מעל קצפת. אפשר להוסיף פירות מיובשים קטנים כמו אוכמניות, או פקאן מסוכק קצוץ גס.

IMG_0220-web

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s