עוגת שמרים שוקולד

ב

IMG_9515-web

ניצלתי אותו סופשבוע שידעתי, שבו לא יגיעו אורחים שלא אוהבים מימרח שוקולד אגוזים (יש כאלה), והכנתי עוגת שמרים עם המימרח האהוב עלי. הפעם -עם התחליף שמגיע במותג פרטי של אחת הרשתות, ולא עם המותג היקר והפופולרי. יצא נפלא. אם רוצים לשלב יותר שוקולד בכל חלקי העוגה, מוצע לגלגל את הבצק לאחר מריחת השוקולד לכמה שיותר עיגולים, כלומר להדק יותר את הגלגול. הגלגול המופיע בצילומים לא היה מספיק, והיו חלקים בעוגה שהיו ללא שוקולד. למרות זאת, לא נותר ממנה פירור.

מצרכים לתבנית 25-30 ס"מ):

250 גרם קמח
100 גרם חמאה רכה
50 מיליליטר חלב
40 גרם סוכר (כדאי להמיר חלק ממנו בשתי שקיות סוכר וניל)
15 מיליליטר מים בטמפרטורת החדר
12 גרם שמרים טריים (או 6 גרם שמרים יבשים)
1 ביצה
2-3 גרם מלח
130 גרם (כחצי כוס) מימחר שוקולד (השתמשתי במימרח שוקולד אגוזים)
חלמון למריחה מעל
מעט סוכר לפיזור מעל

IMG_9417-web

IMG_9428-web

IMG_9448-web

אופן ההכנה:
מכניסים לקערת מיקסר עם וו לישה את כל החומרים הרטובים ומערבבים.
מוסיפים את שאר החומרים ולשים 8-10 דקות במהירות איטית (1-2).
מכסים בניילון נצמד.
מתפיחים כשעה, לפחות עד הכפלת הנפח, עדיף במקום חמים ולח. אפשר לחמם תנור אפיה לעד 30 מעלות (לא יותר, כדי לא להרוג את השמרים), או להכניס לתוכו כשהוא קר סיר עם  מים רותחים לצד הבצק.
מעבירים את הקערה עם הבצק התפוח למקרר, מצננים למשך שעה. אפשר לשמור בקירור עד 24 שעות. ככל שהזמן מתארך, הבצק יותר קל לרידוד (אינו חוזר ומתכווץ).
מקמחים מעט משטח עבודה. אם הבצק דביק, מוסיפים לו בהדרגה מעט קמח, עד שניתן לרדד אותו. מרדדים עליו את הבצק למלבן בעובי כ-2 מילימטרים. אם הוא מתכווץ חזרה, לתת לו לנוח 10-15  דקות ולחדש רידוד. לסובב אותו על משטח העבודה ולקמח לפי הצורך את המשטח ואת המערוך, אם מרגישים שהבצק נדבק.
מחממים מעט את השוקולד שיהיה קל למריחה (עד 30 מעלות), אך לא חם מידיי, כדי שלא יהרוס את הבצק. מורחים על כל הבצק. מגלגלים בעדינות. ככל שיהיו יותר שכבות בגלגול, השוקולד יתפזר טוב יותר בעוגה.
חותכים את הגליל שנוצר לעיגולים ברוחב של שלוש אצבעות. מניחים נייר אפיה בתבנית, משמנים קלות ומניחים מעליו את העיגולים כך שרואים את הצד עם השוקולד. נשאר רווח בין העיגולים, שמתמלא כשהבצק תופח, ובאפיה.
מכסים במגבת ומתפיחים כשכה. מורחים בעדינות חלמון מהול במעט מים מעל ומפזרים סוכר.
אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-45-50 דקות.

IMG_9537-web

 

2 תגובות הוסף תגובה

  1. שלום לך אורה,
    מה גודל התבנית המתאימה למתכון
    ״עוגת שמרים שוקולד״?
    תודה ושבת שלום,
    ריקי שפי ורד

    1. Ora Coren הגיב:

      25-30 ס"מ.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s