סלמון עם קוסקוס וירקות – עיקרית ב-20 דקות

ב

IMG_0992.jpg-web

בחרתי בסלמון טרי, אבל כל פילה של דג טרי אחר יתאים למנה המהירה והקלה הזו.כיוון שלא מדובר בדג ברוטב, חשוב שיהיה טרי. לפילה דג קפוא טעם אחר לחלוטין.

מצרכים (לשתי מנות):
400 גרם פילה סלמון
כוס וחצי קוסקוס להכנה מהירה (אינסטנט)
2 כוסות מים רותחים
3 גזרים
3 זוקיני
2 פטריות גדולות
1 בצל גדול
תבלינים לקוסקוס – רבע כפית עשבי פרובאנס, או אורגנו, קורט קאיין טחון או פפריקה חריפה
שמן זית
מלח, פלפל

IMG_0873.jpg-web

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את הקוסקוס עם התבלינים והמלח, יוצקים מעל כף שמן זית ואת המים הרותחים, מערבבים, מכסים בצלחת גדולה ושוכחים עד להרכבת המנה.
חותכים את הגזר והזוקיני לריבועים, ואת הבצל לחתיכות גסות. מכניסים לתבנית פיירקס. מזליפים בנדיבות שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים כוס מים רותחים. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למיקרו לכעשר דקות. אחרי חמש דקות פותחים, מערבבים, מכסים ומחזירים למיקרו. הבישול מבטיח ירקות פריכים. אם רוצים אותם יותר רכים, מחזירים לעוד כמה דקות. טועמים את הנוזל ומתקנים תיבול.
מפזרים מעל לסלמון את התבלינים של הקוסקוס ומלח. מחממים שמן זית במחבת, מכניסים את הסלמון כשהעור על המחבת. מכסים. צורבים עד שהסלמון הופך אטום כמעט לחלוטין. הופכים ומטגנים כחצי דקה, עד שמופיעים סימני צריבה.
לקראת הגשה מערבבים את הקוסקוס עם הירקות.

IMG_1059.jpg-web

ציר דגים מהיר:

אם כבר נכנסתם לחנות, בקשו אידרה, או ראשים, או גם וגם, שממילא נזרקים שם. שאריות משני דגים יספיקו, ויש להקפיד שאלה יהיו דג ים בלבד, לא דגי בריכות. זה לא אמור לעלות כסף. תכינו מהם ציר דגים מהיר, שגם אותו תוכלו להקפיא בקופסאות פלסטיק רגילות. הוא ישדרג לכם את כל מנות הדגים עם רוטב, שלא לדבר על כך, שמכמות גדולה יותר אפשר יהיה להכין  מרק דגים. מתכון לציר דגים – בסוף.

ציר דגים מהיר:
מצרכים –
צמות וראשים משני דגים
3-4 גזרים
ראש סלרי כולל גבעולים ירוקים
שורש פטרוזיליה
בצל גדול
מעט מלח (לא חובה)

אופן ההכנה –
שוטפים את הדגים והראשים במים קרים. מניחים בסיר.
מקלפים וחותכים גס את כל הירקות. מוסיפים לסיר.
מכסים במים קרים בגובה כפול מהתכולה. כלומר, אם התכולה ממלאת רבע סיר, מוסיפים מים לגבה חצי סיר. מרתיחים , מסירים עם כף "לכלוכים" שצפים. משאירים לרתיחה קלה כ-45 דקות. מוסיפים מעט מלח (המהדרים לא מוסיפים כלל, כדי שלא יפגע בתבשיל שאליו יצורף בהמשך). טועמים. אם הטעם לא מספיק חזק לטעמך, אפשר להמשיך להרתיח עם מכסה פתוח לצמצום נוזלים.
מסננים, מחלקים לקופסאות ומקפיאים לפי הצורך.

 

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s