עוגת שוקולד עשירה ואהובה – אפילו ללא גלוטן

ב

IMG_2958.jpg-web

שקדים טחונים זה לא רק קמח לפסח. אפשר להכין איתם עוגת שוקולד נהדרת, שהאורחים שלי שמחים לאכול כל השנה. אני מעדיפה אותה במנות קטנות.

מצרכים (לתבנית קטנה, קוטר 20 ס"מ):
50 גרם שוקולד 70% מוצקי קקאו
2 ביצים גדולות
100 מיליליטר (חצי כוס) שמן
50 גרם (חצי כוס) אבקת קקאו (לא שוקולית)
100 מיליליטר (חצי כוס) חלב, או משקה שקדים/אורז
80 גרם (כוס) שקדים טחונים
50 גרם (חצי כוס) קמח ללא גלוטן
כפית אבקת אפיה
150 גרם (שלושה רבעי כוס) סוכר
קורט מלח
שמן לשימון נייר האפיה שבתבנית

לציפוי:
אפשרות א':

50 גרם שוקולד 60%
50 גרם שוקולד לבן
100 מיליליטר שמנת 38%

אפשרות ב': 50 גרם שוקולד 60%
50 מיליליטר שמנת מתוקה
כמעט כוס שקדים פרוסים

IMG_3103.jpg-web

אופן ההכנה:
סדר הפעולות עלול להיראות לא הגיוני, אבל מניב את התוצאה הכי מוצלחת.

ממיסים בסיר חלב, שמן, קקאו ושוקולד. מצננים.
מקציפים ביצים שלמות עם הסוכר.
מערבבים את כל היבשים שנשארו. מצרפים את השוקולד המומס. מתקבלת תערובת סמיכה מאוד.
מצרפים בהדרגה את הביצים תוך בחישה (אין צורך בתנועות קיפול), ופותחים את התערובת. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה משומן.
מכניסים לתנור שחומם ל-170 מעלות לכ-45 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

לציפוי:
אפשרות א': קוצצים בניפרד את השוקולדים ומניחים כל אחד בקערה נפרדת.
מחממים את השמנת. יוצקים חצי ממנה על השוקולד הכהה וחצי על השוקולד הלבן. ממתינים חצי דקה ומערבבים. אם השוקולדים לא נמסים לחלוטין, אפשר לחמם בפולסים קצרים (10 שניות) במיקרוץ זהירות, לשוקולד נטיה להישרף מהר ואז אי אפשר להשתמש בו.
יוצקים את השוקולד הכהה על העוגה והדפנות. מצננים. מכניסים את השוקולד הלבן לשקית זילוף, או לכלי שמאפשר שליטה במזיגה.  מצננים לקבלת סמיכות רצויה (מנסים לזלף בצד  ומוודאים שהשוקולד לא נוזלי מידיי). יוצקים פסים דקים על השוקולד הכהה.
אפשרות ב': ממיסים שוקולד עם שמנת חמה, כמו באפשרות א'. קולים קלות על מחבת ללא שמן את פרוסות השקדים, להזהבה ומייד מעבירים לכלי שטוח לקירור. אם יישארו על המחבת סיכוי סביר שיישרפו.
מפזרים על העוגה ומדביקים ידנית גם על הצדדים.

IMG_2828.jpg-web

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s