פרגית ברוטב קוקוס וכורכום

ב

IMG_2759.jpg-web

שילוב נהדר בין קרם קוקוס לכורכום. אם לא מצאתם פרגית, כמוני, אפשר עם חזה עוף, רק שצריך לא לייבש אותו בהכנה. את הרעיון למנה קיבלתי מבת דודתי מתי, שהכינה אותה לליל הסדר. זו הגרסה שלי.

מצרכים (לשש מנות):
6 נתחי פרגית
1 פחית חלב קוקוס
1 בצל (רגיל)
1 סלסלת פטריות שמפיניון
כפית כורכום
מלח, פלפל
שמן זית
בצל ירוק
כוסברה
צ'ילי
ציר עוף או מרק עוף (אפשר מאבקה) בכמות של פחית הקוקוס

אופן ההכנה:
חותכים את הפרגית לנתחים בגודל ביס. משרים לילה או כמה שעות בשליש פחית נוזל קוקוס עם מלח וצ'ילי פרוס.
קוצצים את הבצל הלבן, חותכים את הפטריות לנתחים גדולים.
בכלי שאפר לבשל בו את כל המנה מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל להזהבה. מוסיפים את הפטריות לטיגון קל בלבד, תוך שמירה על צורתן. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את נתחי הפרגית ומטגנים קלות, לא לעשייה מלאה.
מוסיפים את נוזל ההשריה, שאר הקוקוס וציר/מרק העוף. מוסיפים מלח ופלפל ובהדרגה את הכורכום תוך כדי טעימה. יש הבדל בחוזק של התבלין כשהוא טרי, או ותיק יותר, כך שרצוי להוסיף לפי הטעם האישי. מוסיפים עלי כוסברה. משאירים לרתיחה קלה כעשר דקות, עד שהפרגית עש/ויה היטב וכל הטעמים מתערבבים.
בהגשה מפזרים מעל מעט טבעות בצל ירוק.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s