עוגת פירות קלה ויפה

ב

IMG_4504.jpg-web

העוגה היפהפיה הזו נולדה מתוך תקלה טכנית, והפכה עוגת פירות גנרית, שמתאימה לכל עונה בשנה את הפרי שלה.

מה צריך (לתבנית 28 ס"מ)?
750 גרם שזיפים סגולים-שחורים (סנטרוזה)
1 כף קמח לקימוח השזיפים
350 גרם קמח רגיל
10 גרם (1 שקית) אבקת אפיה
300 גרם (1.5 כוסות) סוכר
3 ביצים
200 גרם חמאה רכה ביותר
1 יוגורט
קליפה מגוררת ומיץ מחצי לימון גדול
כפית תמצית וניל
אבקת סוכר

מה עושים?

חותכים את השזיפים לחתיכות בינוניות. אם הם מאוד חמוצים מפזרים מעליהם כף סוכר ומערבבים.
בקערת מיקסר  מקציפים ביצים וסוכר. מוסיפים חמאה ומטמיעים בקצף. מחליפים לוו גיטרה, מוסיפים יוגורט, לימון ותמצית וניל. מערבבים ומוסיפים את הקמח עם אבקת האפיה. מערבבים מעט עד לקבלת מרקם חלק.
מקמחים קלות כשני שלישים מהשזיפים. מטמיעים בבצק בערבוב קל.
מניחים בתבנית נייר אפיה, משמנים קלות ויוצקים מעליו את הבלילה.
מפזרים מעל את יתרת השזיפים ולוחצים מעט לתוך הבצק. הם ישארו חצי גובה מחוץ לבצק, והוא יכסה את רובם באפיה.
מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות ואופים 45-55 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש, או עם מעט פירורים.
מוציאים ומצננים. לקראת הגשה בוזקים אבקת סוכר בנדיבות. אם היא נמסה מייד, בוזקים פעם נוספת.

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s