פאי בטטה מעולה

ב

IMG_4032.jpg-web

למלית הפאי הקבועה של הבלוג הוספתי שתי בטטות בינוניות שנאפו והתקרמלו ועלי אורגנו. התוצאה היתה מענגת במיוחד.

מה צריך (לתבנית 26-24 ס"מ) ?
לבצק-
175 גרם קמח רגיל, או תופח
רבע כפית אבקת אפיה – אם משתמשים בקמח תופח, לוותר
רבע כפית מלח
20 גרם גבינת קשקבל מגוררת (לא חובה, מוסיפה טעם מיוחד)
100 גרם קוביות חמאה קרות שממתינות במקרר
חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
1 ביצה בינונית
1-2 כפות מים, אם צריך (הסבר בהמשך)

למלית-
2 בטטות בינוניות
250 גרם ריקוטה פרסקה, או גבינה לבנה 5%
1 שמנת לבישול 15% שומן  (250 מ"ל)
1 חלמון
2 ביצים
40 גרם קשקבל/פרמזן/ מוצרלה מגוררת (אפשר תערובת גבינות)
20 גרם חמאה
מעט שמן לטיגון
מלח, פלפל

מה עושים?
בקיצור – מכינים קלתית ואופים, מרככים בטטות בזריזות במיקרו, ממלאים במלית ומחזירים לתנור.
בפירוט –  
 מחממים תנור ל-180 מעלות.
לבצק-
מערבבים (במעבד מזון, או ידנית) קמח, גבינה מגוררת, תבלינים ופטרוזיליה לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את קוביות החמאה הקרות ומערבבים לקבלת פירורים. מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק שמתחיל להתגבש. אם לא מגיעים לתחילת התגבשות אחרי הוספת הביצה, מוסיפים 1-2 כפות מים בטמפרטורת החדר. מידת ספיגת הנוזלים של הבצק משתנה לפי גודל הביצה והיובש בחדר.
לישה ממושכת פוגמת בהמשך בפריכות של הבצק, לכן יש להפסיק את הלישה בשלב בו הפירורים מתגבשים לבצק.
משמנים קלות תבנית אפיה. מוציאים את הבצק לתבנית, משטחים ומהדקים לעובי אחיד של 2-3 מילימטרים עם כף היד. או:
לחלופין אפשר להוציא את הבצק על נייר אפיה מקומח, לרדד לגודל התבנית כולל השוליים, להפוך לתוכה ולהצמיד לתחתית ולדופן. אם ישנם עודפים במקום אחד מעבירים למקום שחסר בצורת טלאים. מכניסים למקפיא עד להשלמת המלית.
למלית –
מקלפים וחותכים את הבטטות לקוביות, משמנים קלות, מתבלים במלח ופלפל, מכניסים לריכוך במיקרו כשתי דקות, או לתנור על נייר אפיה ב-200 מעלות כחצי שעה, עד לריכוך מלא.
מערבבים את  חומרי המלית, למעט הבטטות. יוצקים מעל הבצק. משבצים את הבטטות בצורה אחידה פחות או יותר. מפזרים מעל פרמזן. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כחצי שעה, עד הזהבה.

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s